”Umeå Sport City”

Jag ställer mig frågan vad det beror på att den blott 30 årige guarden Toure’ Murry hamnar i Luleå med tanke på hans bakgrund. Nästa steg borde vara en högre nivå. Killen har en vass cv men kanske lite väl många klubbyten. Det är något som inte stämmer. Jag såg Benficas Euro Cup matcher i fjol. Murry kan skjuta 3 poängare men jag tycker att defensiven var hans svaghet. Vi får se hur det går med den spelaren.

Denzel Anderson blev utan coach i helgen. Stjärnorna i Varese gillade inte coachens sätt att träna intensivt och mycket så coachen fick gå men det gjorde han med ett leende på läpparna och full lön i två år.

Funderar lite på årets BLH. Inget lag åker ur så det borde finnas utrymme för lite ”försöksverksamhet”.  De fem lagen som satsar på att vinna guld gör väl som vanligt men de lag som inte kan konkurrera om guldet har möjlighet att göra helt andra prioriteringar.  Jag tror att BSKT är en av de föreningar som har gjort just det. 

Olouma Nnamaka spelade med Uppsala då man förlorade med 4 poäng mot Köping i helgen. En otroligt bra basketspelare. Om han slipper skador och är bra tränad då sopar Uppsala hem Superettan och spelar i BLH igen hösten 2021.

Tre och en halv vecka kvar till seriepremiären mellan Luleå och A3 torsdagen den 1 oktober kl 19:00.  Det blir intressant att se vilket lag som har kommit längst i förberedelserna.

Klubbarna i Gammlia Idrottscentrum vill bygga Idrottens Hus kunde jag läsa i lokaltidningen i veckan.

Vet dom inte om att Idrottens Hus med stor skylt på ytterväggen redan finns i Umeå på Kungsgatan 89 ?  Det är RF & SISU samt flera andra organisationer som sitter i det huset.

De sex klubbarna som huserar i Gammlia Idrottscenter UIK, UFC, Dalen, Thoren , A3 och Umeå BSKT får lov att komma på ett annat namn för projektet. Kanske Umeå Sport Centrum eller Sport City  vilket skulle passa bra för Sveriges bästa idrottsstad.

Förresten vad gör Thoren där. Dom bygger ju egna arenor för både fotboll och innebandy som står klara om ett drygt år alltså innan idéerna om Gammlia hinner realiseras.

Restaurang, klubblokaler, konferensrum och till och med hotellverksamhet är något som man pratar om i det nya centret.

Jag har hört snacket i minst fem år om denna utbyggnad men inget har hänt. Arbetsgruppen har redan funnits i ett år utan att den har kunnat åstadkomma något mer än lite spalter i media.

Jag har en känsla av att om det verkligen blir av då kommer det knappast att vara till gagn för basketsporten. Inomhusidrotterna hockey, fotboll och innebandy är de sporter som alltid gynnas i Umeå.

Herregud så gammaldags traditionell fotbollen är. Förra helgen spelade Umeå FC borta mot Brage och nu vänder serien och match mot Brage igen. Det logiska och enda vettiga vore väl att UFC spelade mot dem som man mötte vid seriestarten men icke.

Förr brukade man skriva i lokaltidningen att ”laget blev sämre i andra halvlek” nu skriver man i stället att ”laget saktade ner i andra halvlek”. Man vågar inte vara kritisk. Man vågar inte ta ställning. Man är rädd för kritik. Detta är idag så vanligt i alla sammanhang så att det börjar bli riktigt mesigt.

Godmiddag