Saleman till Superettan ?

Fick reda på att det nu är klart att BC Luleå kommer till Umeå om ett par veckor för en scrimmage.  Det innebär bakom lyckta dörrar och alltså ingen publik, inget media och inget sekretariat men med domare. Båda coacherna har kommit överens om att lagen skall få special gnugga sitt spel med många avbrott och coachning. 

Torsdag den 1 oktober kommer Jämtland till Umeå för en riktig träningsmatch. Om inget händer på publikfronten blir det bara inför sekretariat och den närmaste klubbledningen.

Den 3 oktober åker BSKT till Luleå och den 7 oktober spelar BSKT en träningsmatch borta mot Nässjö och avslutar med BC Luleå hemma den 11 oktober innan serien startar den 20 oktober.

Saleman flyttar från Umeå till storstan pga studier och det lutar mot spel i Alvik eller Norrort. Det blir inte med IKSU i herrtvåan som jag trodde. En sensationellt bra förstärkning för det lag som får honom.

Lite trist att hans karriär verkar sluta på lägre nivå. Jag tror att han har några toppår kvar om han bara kommer i fysisk topptrim och det behövs minst 12 månaders professionell fysisk träning för att nå dit.

Saleman är ett med Umeås herrbasket även om han ”var otrogen” i Sundsvall och Jämtland i några år. Johan Pierre och Egal Saleman är förebilder som många saknar på basketplanen.

Jag tror att Saleman väljer detta drag eftersom jag tror att han känner att han inte passar in i Balibreas nya spelstil.  Jag kan ha fel men jag chansar i alla fall och räknar med bannor från honom när jag träffar Saleman nästa gång.

Jag hoppas att cirkeln sluts och att den gode Saleman och kanske även Pierre avslutar sin basketkarriär på hemmaplan.

På tal om Alvik så har föreningen och klubbdirektören fått svidande kritik för sitt inlägg under SBBF´s årsmöte om den svarta knutna näven som finns med i SBBF sammanhang. Man kan tycka mycket om det och jag avstår från att tycka över huvud taget eftersom jag inte var där.

Däremot reagerar jag på att om du går in på Alviks hemsida då möts du av en svart vit inramning bestående av de manliga hjältarna i föreningen. Det hade varit en klädsam balans med bilder på några av föreningens kvinnliga hjältar såsom Anna Lundén, Ann Feltdreich m. fl

Zimmerman till Norrköpings damer är ytterligare en fullträff. Norrköping blir att räkna med i år igen. Undrar om lagen har lärt sig att de måste överraska Taylor-Lundgren för att rubba hans gameplan. Om man spelar på bara som vanligt då finns det stor risk att man förlorar.

Cassandra Brown till Södertälje är en liten bomb. Riktigt bra spelare och Södertälje är med i matchen igen.

Hörde att Omar Krayem kan vara aktuell för något lag i Sverige. Han är svensk medborgare idag så det är en ganska bra förstärkning för vilket lag som helst även om han kanske inte kan spela på samma nivå som för fem år sedan.

EuroCup matcherna som planerades under hösten skjuts fram till januari. Det sänder en tydlig signal om hur illa det är ställt med covid ute i Europa. Vi lär få vänta innan regeringen släpper in större publik på stora idrottsevenemang.  BLD klarar sig med 400+.

Snart kommer nog även info från regeringen om att man inte kan stötta elitidrotten med stora summor pengar. Förklaringen kommer att vara att det inte har sådan samhällsnytta så att det är motiverat. Många elit klubbar kommer att tvingas till nedskärningar kanske nedläggningar. 

Jag läser om UIK´s tränare Bergström som har det tufft med otroligt märkliga domslut. Har ni hört den förr ? Lag behandlas olika. UIK är nykomlingar i damallsvenskan och dom får ingenting gratis.

Jag har varit och sett flertalet matcher från en icke publik plats och blir inte förvånad över dåliga avblåsningar. Straffen som blåstes för att domaren ansåg attKullberg knuffade en spelare i ryggen var t ex helt felaktig. Jag satt perfekt till för att se att det inte var en knuff som påverkade spelet utan bara en ganska lätt handpåläggning.

Jag erkänner Björklövens storhet i Umeå men är det inte dags att införa en hockeybilaga i VK så att vi som inte vill läsa alla spaltkilometer som skrivs om dem kan lägga den åt sidan. Det är ingen rim och reson på uppbackningen av B-löven.

Godmiddag