Trendbrott av BC Luleå

Den 14 augusti ställde jag frågan

Hur många utländska (USA, Finland, Estland, Ukarina, Irland) spelare totalt har spelat i Cometerna, Umeå Comets, Udominate och nuvarande A3 sedan millenieskiftet. Jag har listat varenda spelare genom åren.

Skicka in en gissning till mig med sms på 0705108985. En fullträff ger 3 lunchkuponger (värde 330 kr) på Restaurang Droskan i Umeå. Om du är väldigt nära då blir det 2 kuponger (värde 220 kr).

Det var ingen som hamnade nära men jag skall bjuda den som var närmast på lunch på Droskan någon dag.

Det rätta svaret är att 67 utländska spelare har spelat med laget sedan 2000 och fram till idag. Årets värvningar är ej inräknade.  Om du studerar min hemsida då ser du vilka jag rankar högst av alla.

Det blev precis som jag befarade. Att spela en träningsmatch innan man har börjat att bygga basketlaget det kan sluta illa och det gjorde det. Matchen förlorades men det blev i alla fall ingen skada för någon A3 spelare.

16-22, 38-37, 57 – 50 och till slut 72-68 till Östersund var väl inte riktigt vad A3 hade väntat sig. A3 försökte att vända matchen med zonförsvar och fick Östersund att tveka lite men några inside out passningar och nyförvärvet från Uppsala Boström satte 2 raka treor och avgjorde matchen till Östersund.

Östersund hade förstärkt med Elvbo (17p efter 3:e) och Lundqvist (11 p efter 3:e) men ändå. Det går inte att skylla på någonting. Inte heller Östersund har hunnit med särskilt mycket än så länge. A3 borde kunna lira ut dem bara genom att släppa loss de utländska proffsen.

Stach verkar i alla fall vara ett fynd. Degbeon bra men som vanligt för långt från korgen. Udekwu Jansson bra. Uhrström, Rosendahl och Forrasté var helt vilsna enligt ”mina ögon” på plats i hallen.

Kollade in Exposito på BSKT´s förmiddagsträning. Han är verkligen en lång Guard, lite avig och med ett bra skott. Såg vältränad ut.

Fick också höra att Öqvist har lovat att komma till Umeå för en träningsmatch. Ett trendbrott i coronatider. Helgen 10-11 oktober kan bli aktuell.

Godmiddag