Get the shit together

Exposito var guarden som jag syftade på härom dagen som ny spelare på väg till BSKT. Jag skrev 185. cm men agenten menar att han är 197 cm. Månne det. En snabb och lite avig spelare vad jag kommer ihåg från tiden hos Wettarna som var bra på att passa bollen.

Det verkar som att BSKT kan bli helt utan jänkare i år. Ett trendbrott i så fall. Med två platser kvar att fylla så skulle i alla fall jag ta in två amerikanska 200 cm + frysboxar som kan dominera nära korgen.

Jag tror inte att Pellander blir kvar länge i sin nya tyska klubb. Den klassen håller hon inte. Davenport däremot som skrev på för Norrköping är en spelare av hög kvalitet som kommer att leverera om knäna håller. I Marquette var hon en toppspelare.

Alex Lindqvist valde Island. Basketen på Island håller minst lika hög standard som BLH. Det finns cash att betala bra jänkare och EU spelare och till att hålla landslagets duktiga spelare kvar hemma i den inhemska ligan. Baeringsson spelar fortfarande.

Polisen ifrågasätter 500 personer på evenemang eftersom dom anser att dom inte har resurser att kontrollera att det efterlevs. Det är troligtvis långt kvar innan det blir större publik på olika arrangemang.

Undrar om mina åsikter i senaste HOOPS rörde upp känslor på SBBF ? Jag hoppas att det brinner till lite grand och att alla vässar formen inför framtiden.

Det har gått 24 timmar sedan jag publicerade texten i HOOPS och jag har fortfarande inte fått någon negativ feedback bara positiv så jag kanske var helt rätt ute.  SBBF måste ”get their shit together”.

Reagerar du som läser sportsidorna på när journalisterna skriver ”Umeå sonen eller Umeå dottern”. Den senaste veckan hade vi två artiklar efter varann med sådana rubriker. Duger det inte längre att skriva Umeå killen eller Umeå tjejen och varför i så fall ? Kan någon som vet förklara det för mig.

Journalisterna skriver även att spelare har skrivit ett nytt ettårskontrakt men sanningen är ju den att kontraktet nästan alltid är på kanske 8 månader eller som i en del föreningar från den dagen man börjar träna till den dagen säsongen är slut. De spelare i svensk basket som har året runt kontrakt är lätt räknade. Det har nästan bara tränare som har det och även dom är ganska få.

Smith, Burgett och Bilder-Tilbury var konstiga misstag av BC Luleå i fjol. Till sist hittade man Davis och nu kommer han tillbaka. Blir spännande att se om han har samma nivå som han hade i mars som var riktigt bra.

Degbeon var snabbast av alla vid A3`s korta löptest. Under alla år som jag har varit coach och har genomfört löptester så har aldrig lagets längsta spelare varit snabbast.

Godmiddag