Skolan & föreningslivet det är nyckeln

I natt förde den blott 20 åriga slovaken Luca Doncic sitt lag Dallas till seger mot topplaget Milwaukee med 136 – 132. Doncic svarade för 36 poäng, 14 returer och 19 assits. Det är vad många spelare i den svenska BLH får ihop på en hel säsong. Jag är som du vet inte så särskilt förtjust i NBA men Luca Doncic kan jag titta på hur mycket som helst. Vilken känsla och vilken lagspelare.

En annan spelare som jag också gärna tittar på det är Jewel Loyd i Seattle. I gårdagens match i WNBA mot Phoenix gjorde hon 20 poäng varav fem 3:or och hittills snittar hon 28 minuter, 14 poäng. Hon skjuter 95% på straffkasten – det gillar jag.

Det var Loyd som var den avgörande länken i vinsten mot Griner, Taurasi och Diggins-Smith. Snyggt jobbat. Det bästa med allt det är att jag har Jewel Loyds autograf som hon skrev till mig när hon spelade med turkiska Botas när A3 mötte dem hösten 2018. Den har ökat i värde för varje dag som har gått sedan dess. Vilken lirare.

”Du tränar mer, du ser att det du gör ger resultat. Du vill bara ha mer och mer. Det är som en drog” så uttalade sig en idrottare igår. Det låter ganska bra men byt ut ordet du till jag i stället och värdera uttalandet igen. 

Mikael Damberg (S) säger att fler poliser måste till för att de skall få ordning och reda och få slut på skjutningarna. Det är säkert rätt men då måste vi ha polis och ordningsvakter i varje kvarter plus övervakningskameror i varje gathörns alla vinklar och jag tror inte att det är så det svenska folket vill ha det. 

De som har valt polisyrket har gjort det för att sätta fast förbrytare och upprätthålla ordningen. Kanske måste polisen omprioritera. Lägger man för stora resurser på småtjuvarna ?

De som idag går i fritids och i grundskolan dem måste regeringen sätta in alla tänkbara resurser för att de skall skyddas från att hamna rastlöshet, arbetslöshet och följande kriminalitet.

Satsa alla de resurser som behövs nästan oavsett vad bara för att locka med alla kidsen i verksamheter. Föreningslivet i Sverige är unikt och jag vet att de kan bidra för att stoppa utvecklingen men då måste de få stora resurser.

Det är galet när nattöppna hamburgerställen och bensinmackar blir som fritidsgårdar för kidsen. Det är helt galet att en 12 årig är ute mitt i natten och rastar sin hund och till råga på allt blir skjuten till döds. 

Godmiddag