Speaker när det inte finns ngn publik ?

Jag var ute och cyklade när jag trodde att BC Luleå och Jämtland var ute efter Nilsson.

Jag har nu fått reda på att han flyttar från Umeå pga av jobbet och det lär bli till Mälardalen. Han lär säkert hamna i någon av klubbarna i den regionen. Kanske dyker han upp i Fryshusets lag.

Visby har nu två amerikanskor och en finska. Jag misstänker att ytterligare tre utländska spelare är på ingång inom kort.

Att värva bra svenska spelare är nästan omöjligt och kostar alldeles för mycket så det blir billigare utländska spelare i stället. Jag tycker att det är synd att förhåller sig så men vad skall Visby göra när spelare från södra Sverige bara kan tänka sig att flytta till hög lön och mycket publik i Luleå.

Brändmark lämnar Köping och går tillbaka till Borås. Jag blir lite fundersam när jag läser följande kommentar:

– Det är nog svensk baskets mest intelligenta spelare. Hans basket-IQ är enormt, och kan fylla många roller, säger Borås-coachen Henrik Svensson till Borås Tidning.

Varför gick han till Köping egentligen ? Tyckte ledningen inte detsamma när han var i Borås ? Är det i Köping som han har vuxit och fått basket IQ och har lärt sig att spela i flera positioner ?

För två månader sedan skrev jag att jag tvivlade på att NBA kommer att färdigspelas. Jag tvivlar fortfarande trots att upplägget är klart och datum är fastställda. Jag är ännu mer tveksam till att WNBA kommer igång. WNBA rör sig med växelpengar jämfört med NBA så det är no Big deal att stänga ner det.

Tittade på friidrott från Karlstad igår kväll och förvånades över att det var minst 100+ personer i rörelse på och runt arenan under tävlingarna. Har friidrotten fått specialtillstånd eller kör dom sitt eget race. 

Det kändes lite sådär att höra kommentatorerna prata om några av de svenska friidrottarna som om dom var världsstjärnor. Att vara världsledande är inte så konstigt i dessa coronatider när inget annat land har haft friidrottstävlingar sedan årsskiftet. Jag gillar friidrott men igår var det riktigt dålig friidrott från Karlstad. 

Ikväll är det faktiskt Diamond League kväll i friidrott igen. Härligt.

Funderar lite på det här med speaker på matcher/tävlingar utan publik. Det känns lite konstigt.

Det var tomma läktare i Karlstad men en gastande speaker var bara så pinsamt. Jag tror att basketklubbarna måste tänka till här. Om det blir spel utan publik då behövs inga presentationer och ingen speaker heller. Man behöver inte presentera sig för varann. Alla är redan välkända och väl scoutade. Matcherna kommer att bli ”som på träning” och då krävs det 100% fokusering av spelarna när dom inte har någon publik att uppträda inför. 

Undrar om någon får för sig att börja använda publikljud skrålande från högtalarna under basketmatcher ”så att spelarna skall känna atmosfären”. Det vore riktigt pinsamt, men ingenting är omöjligt numera. Allt kan hända.

Godmiddag