”Sköna Gröna” kanske väcks till liv igen

En del klassiska föreningar blir bortglömda när dom uppträder med företagsnamn. När de stora sponsorpengarna försvinner då är det lätt att förstå att Telge, Kings och Tälje återigen blir Södertälje BBK.

De nu pensionerade herrarna som startade det hela i början på 70-talet (Benny Johansson & Kjell Östh m.fl) gläds nog åt förändringen. Det varumärke som de byggde upp har devalverats.

Klubbdirektören säger att Södertälje BBK är stadens största förening men det tvivlar jag på. Så var det förr när man hade mellan 1500-2000 aktiva i den s.k Stadsdelsverksamheten men enligt inside info som jag fick nyligen så finns max 500 aktiva i föreningen idag och det kan knappast vara en av de största i Södertälje och långt ifrån bland de större basketklubbarna i landet.

Det låga antalet aktiva i föreningen är antagligen också förklaringen till varför ligalagen numera har så liten publik. 

Synd att herrarna som startade det hela på 70-talet inte längre orkar för då skulle alla ha fått se på ”andra bullar” det är jag säker på. Jag önskar i alla fall den nya ledningen lycka till och hoppas att de får föreningen på fötter igen. Det vore tragiskt om den klassiska föreningen som förr kallades för ”Sköna Gröna” skulle försvinna.

Pandemin förändrar förutsättningarna på många sätt.

Arvidsson avbröt studierna och flyttade hem och skrev på för BC Luleå. Jag blir inte helförvånad om det inom en månad eller två står klart att Pelle Larsson väljer att stanna kvar i BCL i stället för att riskera ngt i corona drabbade USA.

Inte ens Denzel Andersons kontrakt i Italien kan vara ristat i sten. Hur blir det med trotjänaren Kerney. På honom lät det för en tid sedan som att det var mycket osäkert med spel till hösten.

De klubbledare som har is i magen är de som kommer att lyckas bäst med rekryteringarna. Klubbarna bör hålla sig till att rekrytera bra svenska spelare så långt det är möjligt.

Rozzells nya klubb blev Keravnoz på Cypern. Det är ett bra lag som har potential att ta sig till slutspelet i Euro Cup 2021. Jag såg flera av lagets Euro Cup matcher i fjol. De hade fem amerikaner av god klass. Tog sig vidare från kvalserien i Euro Cup men fick bara med sig två vinster i mellanomgången och missade slutspelet. Rozzell får nöja sig med betydligt lägre hemmapublik däremot en väldigt verbal sådan.

Blir det BC Luleå eller Jämtland för André Nilsson ? Båda är helt klart möjliga. Efter att ha läst dagens op.se blogg så lutar det mot Jämtland.

Tilde Ahlin är på väg till Luleå BBK enligt NSD.se men trots sina 187 cm så är hon ingen center eller insidespelare som man skriver utan en spelare som rör sig runt 3 poängslinjen, skjuter 3:or och spelar P&R.

När Tayler Mingo spelade i A3 då var hon sambo med Ahlin så Luleå BBK kanske även har Mingo på G. Om det blir så då får LBBK en riktigt giftig guarduppställning och Mingo kan leverera 20+ poäng varje match. En av mina favoritspelare.

Undrar om de nya styrande på SBBF är redo för lite nygamla grepp ?

Jag har hört att man i Stockholmsområdet funderar på att testa den baskiska modellan för 12 åringar med 5 – 5 spel på stor plan med miniboll och korgar på 2.60 meter. Det skulle innebära att spelarna snabbare börjar förstå vikten med spaceing och att utveckla den individuella färdigheten och attackspelet. 

Jag gillar det och jag hoppas att det blir verklighet. Det är givetvis även en fråga om lokaler. Tillgång till lämpliga hallar med sänkbara korgar är inte så stor men det borde kunna genomföras i mindre skala på prov inom de flesta distrikten. Jag hoppas att Västerbottens BDF också är redo för detta redan till hösten.

Ska 11-12 åringarna tvingas till att fortsätta att spela trängselbasket 4-4 på en liten spelplan. Jag skulle förorda 3 – 3 i stället på liten plan och bara i åk 1-4.

Godmiddag