Satsa på svenska spelare

36 åriga Caroline Danielsson fortsätter i Visby. Det gillar jag. Tjejer slutar vanligtvis alldeles för tidigt givetvis ofta beroende på familjebildande men lika ofta pga att ekonomin inte går ihop med satsningen. Om inte klubbarna är beredd att ersätta spelare då kan de inte räkna med att spelaren ställer upp solidariskt. Det fungerar inte så längre. 

De svenska, finska och estniska spelare som jag har lyckats att värva till Umeå under 00 och 10-talet kom hit pga av att de hade mat & logi samt liten lön. De kunde klara sig och satsa på den sport som de älskade under en säsong.

Alla våra egna produkter spelade gratis men det fungerar inte länge. Det spelar ingen roll om spelarna kommer från Telge, Täby, Estland eller Finland. De egna produkterna vill också ha en bit av kakan.

Jag tror att många bra svenska kvinnliga spelare skulle ha fortsatt om de hade fått en större uppskattning i form av vettig lön i förhållande till många utländska spelare som har kommit till Sverige och inte presterat särskilt mycket. Här har många sportchefer gjort misstag under åren och jag är en av dem. Vi borde ha satsat mer på våra inhemska spelare.

Jag gillar LBBK`s och Alviks storsatsning på bra svenska spelare och jag hoppas att dom nöjer sig med max en amerikanska till och ger de svenska damerna mycket speltid. Båda Alvik och Luleå kommer att vara med om guldet med bara två utländska spelare.

40 åriga Selma Delibasic, 192 cm med bosnisk bakgrund gör comeback på elitnivå med Wettarna.  Delibasic har aldrig spelat i BLD men har många års erfarenhet från spel utomlands.

Jag hoppas att det blir en trend att fler damer som är lite äldre vill och får möjlighet att fortsätta att spela. Drömmen är ju att Eldebrinkarna m. fl som idag spelar utomlands för höga löner kan tänka sig att avsluta sina karriärer i Sverige med en normallön innan det vanliga livet tar över. Tänk vilka förebilder de då skulle bli när de som är födda på 00 och 10 talet får chansen att se dem live.

Jag gillar förresten även att Pettersson, Nordgren och Söderberg fortsätter som coacher i Visby. Jag tror inte att erfarenhet eller rutin är en belastning utan en enorm styrka. Jag misstänker att även ”Dino” Larsson finns med lite i bakgrunden och det gör inte saken sämre. Få klubbar kan visa upp ett sådant ledarteam. Jag tror att Visby blir betydligt bättre i år.

NSD Bloggaren skriver att Rozzell är på väg bort från BC Luleå. Inte direkt förvånande med tanke på den killens skytte men hans defensiv är inte den bästa så det blir nog inte till någon av topp 50 klubbarna ute i Europa.

Det är knappast någon panik i BCL. Det finns en uppsjö av duktiga guards därute det gäller bara att träffa rätt med rekryteringen. BCL kommer att hitta en bra Guard igen. Jag tippar att även Upshur nu väljer att gå vidare så luckan efter honom och Anderson skall också fyllas.

Jag snappade upp att Taylor troligtvis får lämna Real Madrid. Har även hört nämnas att han kan dyka upp i NBA slutspelet om det nu blir av. Även Jerebko har nämnts som tänkbar ersättare för spelare som inte ställer upp.

Real Madrid missade semifinalplats i det avkortade slutspelet mycket pga avsaknaden av några storspelare pga pandemin. För 3 dagar sedan spelades finalen mellan Barcelona och Baskonia och det blev en jämn men icke skönspelad final med massor av missar kanske pga det mycket aggressiva försvarsspelet. De flesta trodde nog på Barcelona vinst men när slutsignalen ljöd så stod Baskonia som segrare med 67 – 69. En otroligt stor seger för klubben och för gamle storguarden coach Dusko Ivanovic, 62 år som fick hoppa in under säsongen och ta över ett lag i spillror som förlorade och förlorade trots bra spelare. Dagarna innan finalen skrev Baskonia ett nytt 1 års kontrakt med honom och fick betalt i form av ett guld direkt.

Godmiddag