Vart går André Nilsson ?

Igår noterade jag att André Nilsson var till baskethallen och återlämnade en del utrustning. Magkänslan sade direkt att han har fått anbud från någon och har bestämt sig för att lämna Umeå.  

Jag blir inte förvånad om det är BC Luleå som har ringt. Coach Öqvist har vunnit SM guld med Nilsson under Sundsvall Dragons tiden. Nilsson var bara  inhoppare men han gjorde flera riktigt bra matcher. Nilsson har ofta gjort väldigt bra matcher mot just BC Luleå däremot inte den senaste säsongen.

Även Jämtland har visat lite intresse för honom tidigt i våras men jag tror att det är BC Luleå som gäller. Öqvist behöver en stor kille för att spela inside försvar och han kan knappast lita på Brice Massamba längre med tanke på hans ständiga skadeproblem.

BC Luleå är troligtvis den enda klubben som kan erbjuda honom ett heltidskontrakt så att han kan ta tjänstledigt från nuvarande jobb.

Jag misstänker att kritiken mot BSKT kommer att bli stor. Hur kan BSKT släppa en 209 cm lång spelare som för inte så länge sedan var på landslagsläger.  

Nilsson deltog bara på ett pass när Balibrea var i Umeå och körde tryout träningar i flera veckor. Det kanske innebar att den nya coachens intresse svalnade för Nilsson. Ny coach utifrån innebär att alla startar på ruta ett. Ingen kan leva på gamla meriter.

Oavsett vad så har Nilsson utvecklats mycket som spelare under sina 4 år i BSKT. Uttagningen till landslaget kom efter 22 poäng borta mot BC Luleå när BSKT vann. Det är bara att önska honom lycka till om han lämnar utom när han spelar mot BSKT.

Läste Tapio Joulamos hyllning av Luleå damernas nya pointguard Costa. Att döma av den så har Luleå ”hittat guld”.  Jag har tittat på en del film av henne och jag blir inte lika imponerad men vi får se så småningom. Det är bara att gratulera om Sandberg har träffat rätt. Vi vill se bra spelare i BLD.

Umeå Comets hade faktiskt en brasilianska i laget redan 2006-2007. Selma Barbosa och var en stabil spelare på 187 cm med bra inside mowes och stark returtagning och alltid 15+ poäng och 10+ returer. Med amerikanska pointguarden Polly Dong (San Diego University) samt  Therese Forsell, Johanna Lundström (från Telge) och Sandra Appeltoft (från Täby) hade Comets en stark första femma plus ett par bra avbytare men laget var ändå för svagt för att kunna hänga med i Damligan som var riktigt bra det året.

Jag läser återigen om att B-lövens damlag saknar eget omklädningsrum. Det är givetvis trist med tanke på att både U 20 och U 18 herrarna har ett eget men jag undrar hur ofta som de olika lagen tränar ?

Om damerna tränar dagligen då borde ett eget omklädningsrum vara givet men om det bara är säg 3-4 ggr i veckan då får dom bära sin egen utrustning och det gäller även killarna. Daglig träning borde vara kriteriet # 1 för att få tillgång till eget omklädningsrum. Tränar U20 och U18 herrarna dagligen ?

Jag tycker att vinstmaskinen IKSU borde skämmas över att de inte kan behålla sitt innebandylag. Laget är deras största varumärke fattar dom inte det. IKSU kommer att försvinna från sportsidorna där dom har haft stor gratisreklam i massor av år.

Jag förstår att Raja Thoren är redo att ta över men jag tror att han avvaktar något för att försäkra sig om att laget blir tillräckligt bra för att kunna vinna SM igen. Mr Thoren är affärsman och han vill få valuta för pengarna. Fotbollslaget har inte blivit någon lyckad satsning hittills men kanske i år då man har dragit ner på kostnaderna.  

Godmiddag