Ta ett par steg tillbaka

Efter bara dryga två år på posten som chef på SBBF lämnar Johan Stark för samma jobb på hockeyförbundet. Ett trist besked för Svensk Basket. Stark har knappt blivit varm i kläderna förrän han lämnar för toppjobbet i hockeyförbundet.

Jag blir fundersam över vad det är som händer på SBBF. Är det en planerad makeover ?  Jag ser iofs inget problem i det. SBBF borde kunna fungera bra med max fem anställda som det var på 80 och 90-talet då basketen i Sverige var ”större än idag” och det särskilt nu efter digitaliseringen.

Generalsekreterarern behövs ej. Vi behöver en VD/Säljare som borde vara en hejare på att locka t ex Jordan Tandborstar att satsa på BLH och kalla den för Jordan Ligan eller Maxulin Ligan kanske you name it. BLD borde kunna byta namn till H&M Ligan eller varför inte ASTRA Ligan eller kanske LKAB Ligan. Det är kaffepengar för dessa företag att gå in med ett  antal miljoner per år i fem år bara dom kan få något vettigt tillbaka.  TV rättigheter, plats på landslagens dräkter m.m

Även reklamplats på alla lag i SBL är möjlig om SBL lagen får en del av kakan.

En större satsning på våra båda A-landslag är nödvändig. Det måste en ny boss på förbundet jobba för. Samla truppen oftare för kortare läger som följs av en eller två träninggsmatcher. Det skulle spelarna gilla.

Eftersom ”alla svenska talanger” drar till USA så behöver vi inte satsa på dessa landslag mer än absolut nödvändigt i samband med ngn landskamp. De flesta spelarna utvecklas i bra miljö i alla fall.

Utbildningen måste vässas och intensifieras. Både Steg 3 och Steg 4 var bra men lite för dyra för den enskilda coachen. Återställ tidigare utbildningsmodell med smartare lösningar för att få ner kostnaderna.

Dessutom behöver Svensk Basket kringresande RIKSINSTRUKTÖRER och inte administratörer. När jag var 17 år och gick på gymnasiet i Haparande då besökte Hasse Albertsson skolan och visade upp dunkar och annat trevligt. Det gav inspiration till många som blev duktiga spelare.

Godmiddag