Ingen blygsamhet i A3

På onsdag morgon presenterade A3 Miriam Forasté, 29 år, 190. cm.

Eftersom A3 kommer att spela i Euro Cup även i år så förstår jag att man fyller på i ladorna och det är lockande för spelare att komma till en klubb som har för avsikt att spela i Euro Cup.

Spanjorskan Miriam Forasté är en kopia av Maria Begic som spelade i UD för 2 år sedan men inte lika vass. Forasté har ingen statistik som får mig att lyfta på ögonbrynen så det är upp till bevis.

A3 ledningen är inte direkt blyga av sig med tanke på det ekonomiska läget, och Corona läget men man kanske har okända resurser.

Idag blev det klart med utländsk spelare nummer fem och det blev till min stora glädje en ny guard som heter Janee Thompsson som var i Mark för några år sedan med Robin Sandberg som coach.

Thompson är en individuellt väldigt skicklig spelare med kapacitet att skapa och göra mycket poäng om hon har grönt ljus att attackera.

Man pratar återigen i A3 om att börja spela snabbare. Jag hoppas att det blir så den här säsongen för det kommer i så fall att locka lite mer publik.

Många med mig trodde nog att Brown skulle komma tillbaka, men så blir det inte och det tycker jag är spännande. Brown har gjort massor av bra saker på spelplanen för UD/A3 men allt har sin tid och nu börjar en ny tid. Jag blir inte förvånad om Brown får ett bra kontrakt ute i Europa. Hon har gjort många bra matcher i Euro Cup.

 ”Ligan kommer att förändras och jag funderar på att anpassa laget redan till nästa säsong” sade Enjebo den 20 mars. Han funderade på att ev bara ha fyra utländska spelare.

Idag fem utländska med kontrakt och det kommer förmodligen en till och då en amerikanska. A3 har fn bara ett par spelare kvar från fjolårets trupp. Jag tycket att det blir intressant med nya spelare. Kanske en helt ny spelstil.

Enjebo har en klar startfemma och det är bara att släppa tömmarna och låta en kvintett börja spela. Om A3 dessutom skulle lyckas med att få tillbaka Engram då är laget ganska komplett och definitivt en guldkandidat.

Jag är glad över att A3 är med i matchen. Det blir minst tre toppmatcher i Euro Cup kommande säsong också. Förhoppningsvis mot något spanskt lag. Det vore trist om det blir utan publik till hösten. Jag vill inte se liga och cupen på streaming.

Fontaine tackar nej till A3 och satsar på ett kontrakt ute i Europa. Det kommer hon att lyckas med. När hon är i form och har tempo i kroppen då är hon en ”amerikanska med svenskt pass”. I A3 hade hon bra stats men kom aldrig upp i sin riktiga potential.

Det gick snabbt för A3 att få Hansson opererad. Det måste bero på en del bra kontakter. Normalt hade väntetiden varit minst tre månader. Bra jobbat av A3.

Jämtland svarade för årets tyngsta värvning (inkl Rönnqvist) när de lyckades få till sig Pierre Hampton. Jag har följt hans matcher i Leicester Riders och han har varit mycket bra. Killens pappa heter Rickard och turnerade i Sverige med McGregors All Stars 1976, blev kvar i Sverige, träffade kärleken i Örebro.

How dare you sade Greta Thunberg i FN och det borde man säga om förbunden. Jag tänker på fördelningen av Corona pengarna. Förbund efter förbund pissar på dameliten. Det är otroligt skrämmande och förnedrande. Jag hoppas att näringslivet reagerar och bestämmer sig för att öka sin satsning på dameliten.

Underbart att se hur Premiere League klubbarna väljer att fylla läktarna med snygga jättebanderoller med slogans mot rasism och för kampen mot coronan och på samma gång visar upp sina stora sponsorer. Manchester Uniteds arena var jättesnygg igår kväll. Inga ”pappskallar” tack och inga publikljud tack. 

Godmiddag