Att vara eller icke vara med det är frågan

Ryktet säger att det inte är avgjort att det blir 3 domare i BLH. Elit domar gruppen och tillsättarna står på sig men det gör även klubbarna.

Klubbarnas krav är tydlig och klar, man vill ha två domare kommande säsong. Klubbarna vill att det skall sparas så mycket som möjligt så att inte Wettarna och Frysen avstår spel i ligan. Ingenting är ristat i sten än så länge.

Jag tror att elit domar gruppen kommer att få vika sig till förmån för ”sina arbetsgivare” som är klubbarna och inte SBBF.

Wettarnas BLD lag verkar i alla fall ha deg med tanke på att nya värvningar presenteras nästan varje vecka. Antagligen så spelar alla svenskor gratis, finskorna ser det som ett äventyr och spelar för fickpengar då finns det råd med ett par utländska spelare eftersom det är få matcher i serien och låga resekostnader. En resa till Luleå och en till Umeå är a piece of cake när man kan åka några timmar med buss till nästan alla övriga matcher.

Undrar om någon av lagen i Mälardalen och söderut någonsin har tänkt på och fattat vilka resor som Luleå BBK och A3 har ? Knappast.

Rajacic tycker att lagen som drar publik borde ha fått det mesta av RF slantarna.

Jag har hört det resonemanget i åratal från storklubbarna. De tänker nästan enbart på sig själva. De skulle helst bara spela mot varann och de övriga 5-6 klubbarna skulle kunna få spela i en egen liga B. Hur kul skulle det vara.

Förresten vem vet vilka lag som skulle ha blivit utslagna i kvartsfinalen. Nästan alla lag har slagit alla. Det finns inga garantier att de lag som gick till semi i fjol skulle ta sig dit igen. Det är omöjligt att veta exakt vilka klubbar som förlorade eller vilka som tjänade på pandemi slutet.

Fördelningen av pengarna var broderlig och klok och Djurgården fick bara 40`. Det som är märkligt det är att Ligaföreningen fick en andel.  

Jag undrar också om Wettarna måste betala tillbaka om de drar sig ur serien.

Det som inte var broderligt det var tilldelningen till BLD lagen. Om alla 21 lagen i SBL hade delat på potten då hade det blivit ca 130.000 kr vardera och det hade varit jämlikt och systerlikt och broderligt mot Djurgården.

Pratade i söndags med Urban Karlsson, IBK Dalens motor och duracell kanin. Det visade sig att både damlaget och herrlaget tränar 7 dagar i veckan (ej midsommarafton) och det gör man ytterligare någon vecka innan man får semester och individuell träning.

Nästan alla som tillhör trupperna deltar vid varje pass. Du fattar att det är skillnad på sport och sport idag. A3´s och BSKT´s ledande spelare finns på andra orter i Sverige och utlandet. Det är svårt med samträningen.

Innebandyn i Umeå spelar i landets högsta liga med nästan enbart lokala spelare men då blir också resultat lite mittemellan precis som det var för Cometerna, Umeå Comets, KFUM Umeå och Umeå Virtus på 90 och 00-talet.

När resurserna finns då tillför man spetskompetens och resultaten blir genast betydligt bättre. Det är svårt att vinna någonting utan bra spelare oavsett tränare.

Godmiddag