Positiv utveckling

För sex år sedan försökte jag få Umeå Fritid att satsa på Gammliahallen/Umeå Energi Arena som en hall med enbart basketboll på schemat. NIU och elitlagen på förmiddagarna och ungdom och div 2 och elit på eftermiddag och kväll.

Man smålog mot mig och menade att basketen som är så liten kan inte få så mycket tider i Gammliahallen för det är en evenemangsarena som många fler måste få tillgång till såsom futsal lagen, innebandylag och rollerderby.

Basketen hade kunnat fylla hallen redan då om man hade flyttat över all elit, div 2 och viss ungdomsbasket till hallen. Man ansåg att vi var enögda och naiva som trodde att något sådant var möjligt.

Jag vet inte var man har placerat futsal, innebandy och rullskridsko gänget nu och jag vet inte heller vart övrig verksamhet har tagit vägen men jag konstaterar att……….

Till hösten har min dröm som jag jobbade för men inte lyckades få igenom blivit verklighet. Antagligen är det någon annan som får ta åt sig äran av den utvecklingen – spelar roll.

Kanske är det SM Guldet som A3 spelade hem och BSKT´s senaste års slutspelsplatser som har gett resultat. Man måste tydligen alltid VINNA något för att få respekt hos kommunen. Det är sällan det sunda förnuftet som får bestämma utvecklingen.

Till hösten står korgarna framme permanent och endast basketboll bedrivs i hallen från 16.00 – 22.30 varje dag i veckan. Elitlagen och NIU tar tiderna på förmiddagarna. Några skolgrupper får bedriva verksamhet mellan 11.00 – 15.00.

Vi har två ligalag som har ALLA träningar och matcher i hallen. Dessutom ett lag i basketettan dam plus minst ett par div 2 lag och ungdomslag som kommer att spela alla sina matcher i basketarenan. Underbart.

Detta faktum innebär att det borde finnas en möjlighet större än någonsin att få fler att känna sig hemma i hallen och att de kommer att gå och se på mycket intressant basket under kommande säsong.

Jag är optimist och tror att åtminstone 500 utspridda personer får sitta på läktarna om ytterligare fyra månader när serierna startar.

Jag hoppas att de tre klubbarna med lag i de högsta förbundsserierna kan samordna sina matcher och samarbeta för att försöka få så många aktiva spelare som möjligt att gå och titta på basket.

Säsongen 2020/2021 har förutsättningar att bli den intressantaste någonsin. Umeå har haft tre (3 ) lag i de högsta förbundsserierna en gång tidigare och det var 1988/1989 med Ume Basket dam i elitserien och Cometerna i div 1 samt KFUM Umeå i div 1 herrar.

Godmiddag