Galen regel i BLD

Kommer lag i BLD att åka till bortamatcher med 6 utländska spelare och 2 svenskor vid en bortamatch ? Jag blir inte förvånad om så blir fallet.

Vem är det som driver den linjen och vem ligger bakom idén till sådana märkliga beslut. Det kan väl knappast vara SBBF.

Jag misstänker att speltiden  i BLD för unga svenska tjejer kommer att minska ytterligare under kommande säsong nu när man får ställa upp med bara 8 spelare.

Glädjande nog finns det chans att speltiden kommer att öka för  svenska spelare i BLH kommande säsong med tanke på beslutet om max fyra utländska spelare. Jag skulle helst ha sett max tre.

Läser i op.se basketbloggen att Gustavsson dissar BLH inför kommande säsong. Jag både tror och hoppas att han får helt fel.

Till skillnad från honom så tror jag att serien kommer att bli intressantare än på många år med begränsningen av utländska spelare till max 4.

Vi kommer att få se många nya talangfulla svenska spelare göra debut i BLH.

Jag tror även att flera klubbar hellre satsar lite mer pengar på två eller tre bättre amerikaner än på fyra mediokra som har varit ganska vanligt de senaste åren.

Gustavsson tror att två domarsystemet devalverar ligan. Det tror inte jag på alls. Övergång till två domare kommer att passera helt utan problem.

Vi kommer att få två skärpta domare som tillsammans dömer bättre än tre oskärpta. Internationellt är det ingen som bryr sig om Sveriges beslut att spela med två domare.

Om det blir spel utan publik på läktare då blir det även en förändring av maktförhållandena inom svensk basket vilket kommer att innebära att SM finalen kanske kommer att spelas mellan två oväntade lag.

En liten kommentar bjuder Gustavsson på som kritik mot Umeå BSKT när han säger att det skall bli skönt att komma till en klubb som har en röd tråd igenom hela verksamheten.

Jag tror inte att han skall ha alltför höga förhoppningar om den röda tråden i Ungern. Det kan sluta illa ganska fort. De senaste svenska spelarna och coacherna som har varit i Ungern har snabbt flyttat hen igen när lönerna har uteblivit.

A3 presenterade härom dagen Cajsa Uhrström som i fjol spelade med Wettarna. En trots sin låga ålder riktigt erfaren ligaspelare med många internationella ungdoms landskamper. Ett ganska vasst nyförvärv för A3.

Nu har Umeå Fritid tagit bort plastskynkena som sattes upp för fyra veckor sedan runt Gammliavallen för att hindra insyn till UIK och UFC`s matcher.

Skynkena skulle hindra insyn på matcherna i Allsvenskan och Superettan men nu har man tydligen kommit på andra tankar.

Det är ju stopp för betalande publik på matcherna så då är det nog bättre att ta bort insynsskydden så att folk kan stå utanför nätet och titta på avstånd.

Jag blir fundersam när jag ser hur det hattas fram och tillbaka med lite av varje inom Umeå Fritid.

Fritid brände nästan 2 millar på nedtagningen av tältet. Hur mycket kostade det att sätta upp skydden runt hela arenan och hur mycket kostade det i tid och pengar att ta ner dem igen ?

Godmiddag