Är A3 rostern redan spikad ?

Umeå BSKT har under veckan genomfört en 3 dagars Camp där man har erbjudit killar 13-16 år som vill satsa möjlighet att få bra träning under ledning av Balibrea, Pavlogiannis och Muzito-Bagneda.

Jag tittade en stund på förmiddagspassen och lite även på eftermiddag passen och gillade vad jag såg. Det var bra tekniska träningar och absolut utvecklande om deltagarna har tagit till sig instruktionen och slipar på tekniken hela sommaren.

När jag såg inbjudan till Camp och att avgiften var 600 kr/dag och att kravet var deltagande minst två dagar så tyckte jag först att avgiften var alldeles för hög, men med tanke på att två luncher kostar 200 kr och matchlinnet som ingick lika mycket så är 100 kr/timmen för bra träningar en helt acceptabel avgift i dagens Sverige.

Jag tror att det snart blir mer och mer vanligt att en grupp eller ett lag börjar att betala för att få kvalitativ träning precis som det idag har blivit vanligt med personliga tränare som hjälper elitidrottare och motionärer.

Det finns massor av tränare på alla nivåer inom alla sporter som kan ta på sig en keps och en visselpipa och kasta ut bollar eller puckar och kalla sig för tränare men detaljer är det alldeles för få som kan lära ut.

Enligt en ganska tillförlitlig källa så är A3 rostern redan spikad vilket innebär att vi som inte vet är nyfikna på minst 5-6 namn.

Jag skulle tro att det kommer minst ett pressmeddelande den här veckan och Brown lär vara den första.

Det som blir intressant det är att se om Engram kommer tillbaka. Hon är en riktig allround kvalitetsspelare och i mina ögon den bästa i fjolårets trupp. 

Om det stämmer att Vesterberg och E Nyström är klara för Luleå BBK då stämmer det nog att LBBK väljer att satsa på ett svenskt lag med tre utländska spelare inför kommande säsong. Båda dessa spelare håller standard som hyfsade amerikanska spelare.

Satsningen på Vanloo förstår jag inte alls. Belgiskan är inte en pointguard av god amerikansk standard typ Thomas som spelade i LBBK för några år sedan. Troligtvis blir det en amerikansk pointguard och en amerikansk powerforvar till Luleå men sen är det stopp.

”Coronastödet” som skall fördelas verkar att döma av det jag har snappat upp bli ngt i stil med 200.000 till BLH föreningarna och 60.000 till BLD föreningarna.

Om det blir så då anser jag att det är fel. SBBF borde visa lite feeling i dessa tider och fördela 120.000 kr till alla föreningarna i SBL. De flesta föreningarna har inte förlorat särskilt mycket på stoppet och de som har förlorat är föreningar som har råd.

Div 1 damer norra fotbollen spelar två matcher efter Corona pausen och går sedan på sommaruppehåll. Hur tokigt är inte det även om de bara skall spela en enkelserie ? Borde dom inte spela nu när dom är sugna och vältränade ?  Jag blir aldrig klok på fotbollens traditioner.

En ny virusstam konstaterad i Peking och man påstår att den troligtvis kommer från matleveranser från Europa. Coronan blir bara mer och mer politik och det kan sluta väldigt illa.

Godmiddag