Släpp helt på prestigen och låt demokratin styra

Jättebra att Fryshuset hakar på och spelar i BLH kommande säsong så att det blir 10 lag i serien.

Jag blir förvånad om BC Luleå, Jämtland och, Norrköping får igenom att lagen skall mötas 4 ggr alltså 36 matcher.

Jag vet att ”Restaurangföreningarna” vill få 18 hemmamatcher som ger klirr i kassan oavsett kostnaden för hallhyran.

För föreningarna på den nedre halvan går t o m hemmamatcherna med förlust om 3 domar systemet blir kvar.

Nu pratas det även om en stängning av ligan pga coronan. Inget lag skall behöva åka ur.

Man motiverar det med att man vill undvika toksatsningar för att undvika nedflyttning.

Jag tycker att det vore bättre med färre omgångar och mindre utgifter och lite bättre basket.

I samma andetag pratas det om att till 21/22 plocka in 2 nya lag från ettan så att BLH får 12 lag. Det vore helt ok tycker jag.

Problemet är att då vill ”restaurangföreningarna” troligtvis spela 44 omgångar säsongen 21/22. Det vore helt sinnes. Troligtvis är planen att då återigen inför Liga A och Liga B.

Jag hoppas att alla inblandade parter släpper på prestigen och hittar en bra medelväg som gynnar framförallt föreningarna  för det är dom som är svensk basket.

Såg på op.se att Wayne Martin gick till finska Seagulls. Det förvånar många men inte mig eftersom jag vet att de finska klubbarna betalar nästan dubbelt så bra som de svenska till bra amerikaner.

Jag ser många matcher i den finska herr & damligan.

Det spelas en snabbare och öppnare basket i Suomi och många av de amerikanska spelarna håller klart högre klass än amerikaner i Sverige. Jag tycker dessutom att de inhemska finska spelarna som regel skjuter bättre än de svenska och det gäller både herrar och damer.

Trist att inline hockeyspelarna som brukar spela utanför Tegs Centralskola inte får gehör för sitt önskemål om en ny bana nu när Fritid har tagit bort den befintliga pga att man skall börja bygga ny idrottshall på TC. Förresten NÄR skall man börja bygga ?  Det har varit beslutat i minst 3-4 år men inget har hänt.  Jag blir inte helt förvånad om det blir uppskjutet återigen. Förhoppningsvis kommer dom igång någon gång efter semestrarna i augusti mendå behöver inte inline spelarna ute banan länge.

De sista slantarna rök nog när man hyrde in lyftkranarna och tog ner fotbollstältet så att lägga en asfalt plan för inliners är knappast aktuellt. Jag ser att AVION parkeringen nämns men det tror inte jag blir populärt. Där kostar det att parkera och det blir lite väl mkt trafik runt om.

Godmiddag