SBBF bör satsa på bredare bredd det ger bredare topp

Jag tror inte på att vi måste få fram ”superstjärnor” i svensk herr och dambasket för att Svensk basket skall få fäste i den svenska myllan.

Det är i stället föreningarna ute i landet som måste få mesta möjliga stöd från SBBF, RF och Kommunen med allt från den enklaste utbildningen, ändamålsenliga lokaler till riktat ekonomiskt stöd.

En rejäl satsning på orter där basketen idag inte finns bör prioriteras.

Det är dags att börja ersätta alla utbildade ledare som är beredd att vika sin fritid till att träna ”andras barn”.

För varje pojke eller flicka som vi kan få att aktivera sig och stanna kvar inom idrotten kommer samhället att spara massor av slantar i slutändan. Det är verkligen inte ”bara dom välartade” som är med i idrotten.

Det är dags att även SBBF och SDF:en börjar med ”lockpriser” för att få fler att anmäla sig och delta i seriespel. Med en bred bas står vi stadigt i den svenska myllan.

Minimera administrationen på SBBF och satsa 5 miljoner ur busgeten på unga aktiva föreningar och på att få fram nya föreningar.

SBBF borde locka och erbjuda till utbildningar helt GRATIS. Idag är kuravgifterna avskräckande.

Jag är övertygad om att svensk basket ur en bredare bredd även skulle få fram en bredare spets..

Kul att Dawit blir kvar. Jag var lite orolig eftersom jag vet att han hade minst ett annat anbud. Han studerar på UMU så det är trots allt logiskt att han blir kvar och förhoppningsvis skadefri hela säsongen. BSKT kan inte bygga kommande ligalag på skadebenägna spelare så vi håller tummarna för Dawit.

Nu väntar jag på hur det blir med Jallow, som jag tycker borde passa in i Balibreas spelstil. Eftersom han inte fick kontrakt i fjol så drog han till Irland och spelade där ganska lyckosamt fram till coronabreaket. Jallow är en ganska erfaren spelare och jag skulle vilja säga en s.k ”late bloomer”.

Krönikören Lindvall och jag har olika åsikter om en hel del men i onsdagens blogg får han in en fullträff med följande påståenden:

”Ingen jävel bryr sig”.

”Basketen är världssämst på kommunikation”.

”Spelare och ledare vägrar att sälja sporten”

Jag tycker att du skall vika 60 sekunder och läsa igenom hela bloggen och ta dig en ordentlig funderar på vad vi alla kan göra för att få basketsporten hetare.

Jag avstår från att kommentera de få kontrakt som spelare hittills har tecknat i andra föreningar. Jag kommer med en samlad personlig åsikt så småningom.

Lokalt

Nya miljoner (1.7 +) till fotbollen från Umeå Fritids sköra budget för nedtagningen av fotbollstältet är knappast vad vi skattebetalare anser vara rätt. Kostnaden bör tas från kontot för oförutsedda utgifter och inte från Fritids det är min bestämda uppfattning. Det drabbar bredd och ungdomsidrotten om Umeå Fritid måste vika pengar från deras budget.

Godmiddag