Är veteran SM i innebandy ngt som våra skattepengar skall användas till ?

Läser i  vk.se att jag tippade rätt om att ytterligare ett lag kan vara på gång till BLH. 

Fryshuset har fått en chans till och att de skall lämna besked i slutet på denna vecka.

Jag tycker inte det är helt fel. De vann s-ettan och borde egentligen ha direkt avancemang till BLH utan kval.

Ett nytt lag från Stockholm skulle innebära mer media intresse för basketsporten. Fryshuset är dessutom en hyfsad basketarena.

Jag skulle bli förvånad om de inte lyckas att lösa detta. Om de misslyckas med det trots att de i princip erbjuds en friplats då börjar jag tvivla på deras verksamhet och organisation. 

På Fryshusets hemsida så står det att de har 300 lag. Det måste finnas underlag för ett ligalag i en så stor förening. Frysen borde ha en organisation som lätt klarar av spel och matcharrangemang i BLH och borde kunna fylla läktarna.

Läser också att BSKT ”släpper Milligan och Presutti” pga att deras löner blir för höga om de kommer tillbaka och fullföljer PLUS kontraktet. Jag tror inte att det enbart beror på lönen.

De passar knappast in i Balibreas aviserade aggressivare spelstil som skall drillas in under hösten. Båda hade dessutom ständigt småskador.

Odomes skulle kanske kunna passa in om han vore lite mer allround tekniskt men det är inte något som man åtgärdar över en sommar. Han var dessutom lite väl ”skadebenägen” som det heter.

Personligen skulle jag gärna satsa på Zabas som spelade med BSKT i slutet på säsongen. Den killen kan spela basket. Om han kan komma till Umeå 1 oktober i toppform fysiskt då är han bra. Tyvärr så skulle han förmodligen bli för dyr med tanke på skriverierna om budgetsänkningen.

Georgios Pavlogiannis och Carro Muzito-Bagenda blir kvar som Balibreas assistenter även kommande säsong. Lite oväntat är det för mig med tanke på att det oftast brukar bli en ny stab under en ny headcoach. Är det ekonomi som ligger till grund även för den utvecklingen.

Läser att Visit Umeå i samarbete med IBK Dalen ansöker om att få arrangera veteran SM i innebandy ???? Är det verkligen ngt som Umeå´s skattebetalare skall bidra till ?

Det som händer i USA just nu med mordet på George Floyd och Trumphs hotfulla argumentation det är anledningen till att jag aldrig kommer att resa till USA. USA är ett fantastiskt land när det gäller basketboll men samtidigt gräsligt i så mycket annat.

Godmiddag