Alla väntar på utdelning…

Läser att den kände Jordan dissaren i Borås, bloggaren Rajacic nu tom placerar Pippen före Jordan. Det är sådant som får mig att tvivla på Rajacics basketfeeling.

Jag tycker att det är bra att dokumentären visar hur bra Pippen var men han var inte någon Jordan.

Horace Grant som spelade i Bulls menar att det är 90% bullshit det som sägs i dokumentären. Det är intressant. Det är kanske en tillrättalagd dokusåpa trots allt.

Jag har varit med i basketsvängen i över 50 år och jag har haft med alla kategorier av spelare att göra. En sak har jag verkligen lärt mig och det är att det inte är lätt att ha att göra med vinnarskallar och särskilt om de dessutom är egoistiska. Detta gäller även coacher.

Borta bra men hemma bäst skrev jag i HOOPS för länge sedan och så blev det för Rönnqvist. Mosesson fick motvilligt öppna på lädret och betala för att säkra honom.

Rönnqvist gick framåt och växte som guard under tiden hos Wettarna. Nu har BC Luleå en fullvärdig parhäst och backup för Rozzell, som man givetvis kommer att slanta upp för att säkra.

Däremot tror jag att det är mer tveksamt att dom slantar upp för Upshur, som hade en ojämn säsong och hade ganska svårt att övertyga i fjol. Skador och för mycket bänknötning i Belgien året innan var inte nyttigt för honom.

Undrar om Hansson nu blir kvar när det blev klart med Rönnqvist ? Den enes bröd den andres …………………..

Jag har suttit på läktaren i baskethallen och titta en del på Balibrea och Pavogiannis träningar med den nya generationen basketkillar i Umeå. Träningarna är bra med mycket intensitet och teknik. Utveckling pågår.

Läser att en del tror att Åström från Telge hamnar i Alvik, men det tror inte jag. Jag tvivlar på att Åström vill hamna i skuggan bakom Lundqvist igen. Sabel är borta så det finns plats i startfemman men………

Jag tänkte att då hamnar hon i Norrköping men nu vet jag att de har inte hört av sig till henne. Däremot har fem andra klubbar hört av sig.

Om en dryg vecka är vi inne i juni och fortfarande vet vi inget om hur det blir med BLH:s serieupplägg till kommande säsong.

Kanske väntar alla på att att staten skall hjälpa till men då får de nog vänta förgäves.

Jag skulle bli förvånad om den svenska staten går in med stora belopp för att rädda elitidrotten. 

Antalet omgångar i nästa års serie och 2 eller 3 domare är de stora stötestenarna vad jag hör.

Några klubbar emot 32 omgångar (4 ggr mot varann) och dessutom är kravet på en nedgång till 2 domare något som flera klubbar vill ha men något som ledningen inte vill ställa upp på.

En domare mindre och en omgång mindre innebär minst en kvarts miljon mindre i kostnader. En ansenlig summa för alla lag i BLH.

Inget besked lär komma om detta innan staten har bestämt sig. ”Manna” till elitklubbarna eller inte.

Det blir inget byte av golv i baskethallen i Umeå i sommar och det var väl tur det för det tycker många med mig inte alls är nödvändigt. Det finns förvisso några få lite döda punkter i golvet men i vilken baskethall i Sverige finns det inte det.

Umeå Energi Arena Vatten som baskethallen numera heter har ett helt ok basketgolv men är i övrigt en extremt sliten arena och det finns massor av andra saker som borde åtgärdas. Här följer några tips på åtgärder.

Nya spotlights och nya moderna högtalare, de som används idag har 30+ år på nacken.

Ny modern digital sarg synlig för alla i hallen samt TV tittarna.

Lite målarfärg både här och där skulle betyda mycket.

Uppfräschning av toaletter i anslutning till arenan.

Swosh rengöring av alla illaluktande avlopp och noggrannare städning av läktare.

Serveringsmöjligheterna är helt out of date men så är det överallt i Umeå utom i ishallen.

Godmiddag