Kopiera och skicka vidare

Jag instämde med vk´s basketblogg härom dagen till 100% när Hegethorn skrev om vad han tycker att Umeå Kommun borde göra för att stödja elit föreningarna i Umeå.

Föreningarna kommer knappast att få den hjälp de behöver från staten – tror jag, men jag hoppas att jag har fel.

Jag skrev också att jag hoppades att hans åsikter även skulle synas i papperstidningen men så blev det inte och det innebär att hans åsikt bara når kanske 300 trogna basket gillare i Umeå utan inflytande.

De flesta Umeå politikerna förutom moderaten Berg och liberalen Westerberg som är basketintresserade läser knappast bloggen.

De flesta som läser vk bloggen bor i övriga landet och de bryr sig inte.

Politikerna i Umeå är så hockey, fotboll och skidsports indoktrinerade så jag tvivlar på att någon annan sport biter eller berör dem särskilt mycket.

Vi behöver en ny generation i den politiska ledningen innan det ev blir några förändringar.

Jag hoppas att några kopierar Hegethorns blogg och skickar den till kommunens politiker. Du hittar epost adresserna till alla politiker på Umeå Kommuns hemsida. Det räcker ofta med bara förnamn.efternamn@umea.se

Noterar att den lovande guarden Emma Häger 19 år som spelade med RIG Mark i fjol är klar för Mark i BLD. Kuriosa med det är att hon är dotter till Eva Söderberg (numera Häger) som har sin basket bakgrund i Umeå. Många års elitseriespel och 3 landslagsuppdrag hann mamma Eva med i samband med att hon var guard i Ume Basket 1984 – 1993. Jag hade en liten förhoppning om att A3 skulle försöka rycka i henne eftersom jag vet att mamma Eva gärna skulle flytta hem till Umeå igen men så blev det inte.

Läser att Högsbo Basket omsätter hela 12 miljoner i sin verksamhet. Det är imponerande och du fattar vad Basketfestivalen betyder för dem. Högsbo har tydligen pengar på banken så att de klarar kommande säsong trots covid19 och en inställd festival.

Det lär inte finnas mer än en handfull basket föreningar i landet som är större. Du kan troligtvis lista dem själv. Jag lyfter på hatten för Högsbos organisation och hoppas att de lyckas och snart får upp ett lag i BLH. Dom saknas.

Jag blir ganska irriterad på dem som lägger skulden för många dödsfall på äldre omsorgens personal. I stället borde man rikta kritiken mot politikerna som drev igenom äldrereformen i början på 90-talet, där ansvaret för vård och omsorg flyttades från sjukvården till kommunerna.

Godmiddag