VK bloggen sticker ut och jag hänger med

I VK:s basketblogg överraskade krönikören Hegethorn på lördagen för ovanlighetens skull med ett mycket personligt inlägg med en massa kloka åsikter om vad Umeå Kommun borde göra för att stötta elitidrotten i Umeå under eller kanske efter covid19. Det är inte så ofta vi två har liknande åsikter men den här gången håller jag med till 100%.

Att gå in med en rejäl slant för att stötta elitlagen från undergång är ”en spott i Mississippi” jämfört med 40 millar som man betalat bara för att snygga till entrén till isladan. Umeå Kommun har råd men det är viljan som saknas.

Staten kommer knappast att rädda elitidrotten.

Umeå Kommuns politiker får betydligt bättre och Mer idrott än de förtjänar. Om politikerna är mån om fler idrotter än hockeyn, fotbollen och skidsporten då gäller det att nu steppa upp för de övriga.

Övriga idrotter har klarat sig i det närmaste helt själva under de senaste 30 åren men nu är flera verksamheter hotade om inte kommunen går in och hjälper till.

Jag har slutat att köpa VK det skrev jag härom dagen men i morgon köper jag ett lösnummer trots det hutlösa priset och kollar om det viktiga blogginlägget även finns i papperstidningen för det är där som det gör skillnad och inte i en blogg som läses av kanske 1000 basketintresserade.

Tyvärr måste jag konstatera att så länge som vi har den styrningen som vi har i Umeå inom politiken så kommer synen på andra sporter än de ovan nämnda inte att förändras. Det kommer kanske att dröja till det att XYZ generationen (90 & 00) tar över innan något kanske kommer att hända. Troligtvis är traditionen så stark så att tom xyz gänget får det svårt.

På VK.se finns idag även en artikel om Angelica Gabrielsson som i mångt och mycket borde vara en stor förebild för många flickor i Umeå oavsett idrott eller annat. Personligen tycker jag att en ordentlig fördjupning hade varit intressant. Nu skrapade man bara lite på ytan.

Av artikeln att döma så verkar det som att det är oklart hur många A-landskamper som Angelica Gabrielsson spelade men det  är klart att hon vet att hon har spelat 30 st men hon är bara lite blygsam som alltid.

25 årige Daniel Johansson, 203 cm med Solna Vikings som senaste svenska adress och därefter 4 år på college i Kanada är klar för BSKT. Jag har känt till värvningen ett tag och jag har studerat honom och jag tycker att det ser bra ut – på video. Johansson är en allround spelare med bra fysik som kommer att kunna leverera 20 minuter per match – om det blir något spel till hösten.

Jag läser om att en del BLD lag tränar hårt redan nu. Det kan man inte säga om A3.  Inga organiserade träningar på två månader trots att det finns  ganska många talangfulla unga spelare från orten. Lokala spelare tränar med nya ettanlaget KFUM Umeå med Selberg men borde inte Enjebo var där och motivera dem som knackar på dörren till BLD ?

I Luleå genomförde Luleå BBK en internmatch i fredags med domare och sekretariat. Två lag med sex spelare i varje spelade match. De mest namnkunniga spelarna var Vesterberg och systrarna Visscher samt en grupp spelare från BG Luleå. Inga Nyströmare syntes till.

Ja ja ja sorry det var 50 årsjubileum i fredags för B-löven så det var väl motiverat med 2 1/2 sida hockey igår då. Jag får lov att köpa det. Hockey nördarna i Umeå blir putta på mig när jag skriver vad jag tycker men det får dom bli. Det finns ändå ingen rim och reson i bevakningen. Jag gillar sport men inte såååå mycket hockey och B-löven. Snart orkar jag inte ens läsa ingresserna.

Glädjande var i alla fall nostalgi VK krönikan om UFC mot Göteborg 1996 inför 12000 åskådare. Jag var på plats och såg den matchen live och det var en mäktig upplevelse att känna trycket när kanske 8-10000 stönar ett NEJ när Steve Galloway inte lyckade stryka in en av sina patenterade nickar.

Godmiddag