Nostalgi och inflation

HOOPS var inte ute och cyklade för några veckor sedan när jag skrev att Telges coach hade tillökning på gång i familjen och att det kanske inte skulle bli ngn coachning kommande säsong.

Härom dagen släppte Telge informationen men det blev inte en kvinnlig coach som jag hoppades utan återigen satsning på en man. Jag är lite förvånad att Södertälje som har varit föregångare i alla tider i basketsverige inte satsar på en kvinnlig coach. Jag tycker att det borde finnas kvinnliga coacher i den föreningen.

Om det inte finns det så finns Kausaite inom pendlingsavstånd. Finns det verkligen inget ligalag som vill kontraktera henne ? Vad har hon gjort för fel när hon inte får ett bra coachjobb ?

Det är tragiskt att en sådan kapacitet som Kausaite skall sitta på läktaren. Svensk basket måste börja lära sig ”att ta vara på sina både kvinnliga och manliga ledare”.

Lite nostalgi

Jag har tidigare skrivit om att det var mycket bättre förr när det gäller kvalitén på amerikanskor som har spelat i den svenska elitserien/damligan.

Jag undrar hur många som kommer ihåg följande duktiga basket amerikanskor. Jag anser att alla som jag nämner här var minst en klass bättre än dem som har spelat i landet de senaste 10 åren.

Wanda Ford och Ruthie Bolton som spelade i Visby, Kris Emerson, Södertälje, Jennifer Azzi, Arvika, Letitia Hugley Ume Basket som spelade i Sverige på 80-talet.

Lea Metcalf, Mark var också helt suverän. Den grymmaste av dem alla spelade med Luleå Basket i div 1998/1999 och förde upp laget till elitserien. Hon hetta Nyree Roberts, 197 cm, vänsterhänt, rörlig och med muskler. Hon var stjärna på den tiden och  spelade i WNBA med Houston Comets. Någon så bra center har vi aldrig sett vara sig förr eller senare i den svenska ligan.

Förresten nu kan jag berätta att det faktiskt var aktuellt med en återkomst till BSKT nu i februari för Germain Jordan men han var som vanligt för bra och fick ett förlängt toppkontrakt i Mexiko och blev kvar där.

Det var även aktuellt med att Eric Gilchrese skulle ansluta till BSKT inför slutspelet men han gjorde det nästan omöjliga och lyckades med 30+ poäng i snitt föra sitt norska lag till ett oväntat slutspel, som av förklarliga skäl tyvärr inte blev av.

Inflation

Om inte Björklöven fanns då tror jag att den lokala sportredaktionen skulle få permittera stora delar av personalen. Det går inte en dag utan en helsida om något, idag var det 2 1/2 sida. Snacka om att ”koka soppa på en spik”.  Om det för tillfället saknas fantasi om vad man skall skriva om då kommer det nostalgikrönikor den ena efter den andra.

Intervjun med Wallson var motiverad men Johnssons mastodont krönika sövande.

Det som jag reagerar över det är att det faktiskt är en massa år sedan som B-löven vann något eller tillhörde creme de la creme men ändå så är B-löven det enda som gäller i den södra länsdelen. Jag hoppas att UIK och UFC lyckas så att det blir lite balans på sportsidorna särskilt under sommaren.

Jag sade upp mitt abonnemang på papperstidningen för flera år sedan när jag tyckte att uppbackningen av B-löven gick för långt och det ångrar jag inte. Tyvärr så dominerar B-löven även nättidningen men ”det är ju inte redaktionens fel utan algoritmernas”.

Godmiddag