Upp till kamp emot…………

Läser i op.se att Jämtlands ordförande Westin dundrar rejält om de höga kostnaderna i basketligorna.

Det är jättebra att någon ordförande vågar säga vad han tycker i media och inte bara i de stängda rummen.

Det är när man tar bladet från munnen som det börjar hända saker.

Jag hoppas och tror att fler ordföranden i BLH lagen runt om i landet vågar stå upp och backa upp Westin. Då blir det förändringar.

Förbundet är till för föreningarna och inte tvärt om.

Westin är inne på samma linje, som jag envist har skrivit om de senast två åren. Det räcker med 2 domare även i  BLH och att det är stora slantar som finns att spara in just här.

Det handlar om en besparing på kanske 150-200.000 kr inkl. sociala avgifter bara för en domare som klubbarna måste stå för.

I rimlighetens namn borde SBBF vara domarnas arbetsgivare och sköta skatt och sociala avgifter. Som det är nu så är det klubbarna som är domarnas arbetsgivare och betalar skatt och sociala avgifter dock helt utan inflytande på deras arbete. Tokigt eller hur.

Westin tar även upp att serieavgiften 29000 och licensavgifterna 15000 borde sänkas och det kan jag hålla med om men det kanske inte är så viktigt om bara alla övriga administrativa avgifter försvinner. Förbundsservicen borde ingå i de avgifterna.

I slutet på april var det sagt när det gäller beslut om Djurgårdens vara eller icke vara i BLH. Idag är det deadline för det beslutet och när jag skriver det här är det 9 timmar till midnatt, men det har väl skjutits framåt några veckor.

Södertäljes avhopp från basketettan med både herr och damlag måste vara en riktig väckarklocka för SBBF. Nu gäller det att tänka till ordentligt.

Hur skall serierna se ut inför framtiden och vad för det kosta. Jag tror att man måste tänka om och nytt rejält.

Att hoppa av måste vara ett beslut som svider ordentligt för den anrika föreningen men ekonomin är ansträngd och Sköna Gröna fabriken producerar tydligen inte längre spelare på löpande band. Kostymen måste bli mindre och en total makeover kommer även för dem.

Läste om A3`s  tankar om dubbelmatcher mellan lag i ligorna. Klubbar med lag i både herr och damligan skulle samordna matcherna så att man även kan resa tillsammans i buss.

Tanken på samordning av ligaspel kan vara ett alternativ för vissa lag men jag tror knappast att Luleå BBK och BC Luleå är intresserad av en sådan lösning på deras hemmaplan.

Båda lagen konkurrerar om att dra 1500-2000 personer till varje hemmamatch och alla borde kunna räkna ut att det knappast blir en snittsiffra på 1500 på båda matcherna om Luleå lagen möter t ex BSKT och A3 efter varann under en lördag eller en söndag. En vardag kväll är helt utesluten.

Däremot kan ett dubbelarrangemang hemma eller borta mot t ex Wettarna vara vettigt eftersom de endast drar 250 personer/match som mest.

Trevlig Valborg