En ny tideräkning efter covid19

Hörde på Radiosporten i torsdags att en basketspelare i ngn av de högsta ligorna hade smitit från en doping kontroll i december och att hen har stängts av i fyra år.  Jag vet inte vem det är men jag kan i alla fall tycka att det är lite konstigt att det skall behöva ta nästan ett halvt år innan det kommer i offentligheten.  Offentligt ljus innebär att det blir avskräckande för andra. 

Jag vet inte om du som är HOOPS läsare kommer ihåg men vi hade faktiskt ett dopingfall inom Umeås basket redan 1994. Jag var coach för KFUM Umeå och en av mina spelare lämnade ett positivt test i samband med en av våra hemmamatcher. Jag blev uppringd av RF en dryg vecka efter testet. Spelaren i fråga hade av misstag tagit ett dopingklassat smärtstillande medel under natten före pga sin värk. Spelaren fälldes men det klassades som misstagsdoping och straffet blev kortvarigt.  Om samma sak skulle hända idag då skulle man inte vara lika förstående.

Jämtland har ny coach och det innebär nya idéer och givetvis förändringar i spelartruppen men som vanligt väcker det ”ont blod” speciellt hos spelare som har spelat i föreningen många år. Hansson och Gehrke tycker att de borde ha fått information mycket tidigare. Jag vet inte vad jag skall tycka. Det är bara ett par veckor sedan Chuck blev klar som ny coach och nu har han fått säga sitt och då blir det förändringar.

Jag misstänker att krönikören Andersson med sin mycket kritiska första blogg om föreningens förändringstänk har skapat en spänning som får konsekvenser.

BSKT kommer snart att gå igenom samma procedur. Med en ny coach kommer det att bli ett nytt tänk och det kommer även att innebära att trotjänare som har varit med under hela resan till ligan och i ligan kanske inte erbjuds kontrakt. Det blir en total makeover och ett nytt BSKT också.

Ju mer jag läser och förstår konsekvenserna av covid19 så får jag en känsla av att den kommande basketsäsongen blir något helt annat än det som har varit.

Det kan bli så att säsongen 20/21 får bli ett utbildnings och utvecklingsår för svensk basket i stället för ett tävlingsår för föreningar.

Vid omröstningen om ligans bästa guard i Euroleague fick ukrainskan Iagupova som spelar i Fenerbache flest röster.

Hon är en exceptionell atlet det vet jag för jag har sett henne i Umeå Sporthall i en match iEuro Cup för ett par år sedan.

Jag lägger min röst på amerikanskan Vanderslot som spelar i UMMC. Jag har sett även henne live här i Umeå Sporthall. Hon är ingen atlet som Iagupova men snabb, smart och bra skott. Både tekniskt och statistiskt bättre än ukrainskan enligt mig.

När det gäller frontcourt omröstningen så är jag inte ens nära juryn som valde fransyskan Gruda som spelar i Familia Schio.

I mina ögon är belgiskan Meesseman numera i UMMC helt given som nummer ett. 100% allround spelare som är bra på allt.

Jag tycker att det luktar mycket politik vad det gäller ”omröstningen”.

Godmiddag