Dags för dubbelmatcher i BLH

I Vitryssland spelar fotbollsligan vidare. Många nationer köper in sig för att kunna sända sport TV sändningar. De som sysslar med spel & dobbel jublar.

Till och med Umeå IK´s träningsmatcher som går att följa på nätet ingår med stor säkerhet även i de matcher som spelas på ute i världen. Spelmarknaden är gigantisk.

SBBF meddelade nyligen hur BLH kommer att se ut och att det blir 36 omgångar även kommande säsong. Det är ok om både SBBF och klubbarna kan tänka om när det gäller genomförandet.

Att spela tisdag och fredag är knappast realistiskt med tanke på kostnaderna för resor och logi när det är som dyrast. Matcherna bör koncentreras till helgerna.

Jag tror att mitt förslag inte gillas av dem som har de stora ”restaurangarenorna” men om man tänker lite på hur viktigt det är att svensk basket överlever då är det en mycket billigare och bättre lösning för klubbarna och det blir sportsligt lika för alla.

Lösningen är helt enkelt att t ex Norrköping åker till Luleå och spelar två (2) matcher samma helg. Match ett spelas på fredag och match två på söndag.

De lokal arrangörerna hjälper till med bästa pris på logi och mat och laget får tillgång till träningstid i någon hall på lördagen.

Varje bortamatch (utan undantag) för alla lag genomförs som en dubbelmatch. Billigare, effektivare och sportsligt.

Det blir dessutom billigare även med domarna som om de vill och kan även kan döma ett par lokala matcher under lördagen.

Nio (9) resor i grundserien i stället för arton (18) inser alla borde innebära en avsevärd kostnadssänkning. Lågt räknat minst 1/2 miljon + bara i resor och logi.

Vad jag tycker om det dyra tredomar systemet och den numera helt onödiga kommissarien har jag klargjort tidigare flera gånger.

Spelmodellen kommer att innebära att det sannolikt bli två veckor till nästa hemma arrangemang. Några kommer att mena att det blir för långt mellan hemmamatcherna, men vi har ju detta förhållande redan idag pga olika anledningar så det är inget nytt.

Klubbarna får i stället god tid att sälja in den kommande match helgen och att marknadsföra den mot random åskådare. Jag anser att modellen är värd att testa.

Godmiddag