Snacket går……………………………..

………..och det senaste är att krafter inom BLH lagen försöker sälja in en idé om att redan till hösten införa A1 och A2 igen, där A1 lagen skulle bli de sex bästa från årets liga och A2 med resterande fyra lag plus två lag från superettan vilka de nu är.

Jag hoppas verkligen att de fyra från 19/20 års nedre halva av BLH säger blankt nej till det.

A2 blir direkt mindre intressant i både sponsorer och publikens ögon. Man trixar till det med åttondelsfinaler för att få lagen ”där nere” att tro att chansen till slutspel då skulle öka men icke. Dagens upplägg är bra, men 36 omgångar lite för mycket 27 räcker gott och väl.

Snacket går också om att eftersom Wettarnas storsponsor har hoppat av så är det kört för dem. Om vi dessutom räknar in Djurgården i de kördas skara så har vi en BLH med endast 8 lag som för några år sedan.

Då är det återigen rimligt med fyra matcher mot varann igen och totalt 28 matcher. Med några trevliga dubbelarrangemang skulle det bli en vettig sportslig lösning.

Noterar att inga spelare, coacher eller föreningar från Umeå fick några utmärkelser i år men det kan vi väl leva med bara det finns bra basket att kunna gå och titta på.

Coacher brukar göra en ordentlig utvärdering efter säsongen men frågan är hur mycket den är värd eftersom jag tror att man nästan aldrig får 100% raka och ärliga svar från spelarna.

Spelarna vågar inte vara tydliga och tala om exakt vad de tycker om träningen, coachningen och kommunikationen och då särskilt om spelaren vill komma tillbaka till nästa säsong.

Av egen erfarenhet vet jag att endast ett fåtal vågar säga vad de tycker. Inte ens mellan fyra ögon. Några kan klämma ur sig något om de får skriva ner sina åsikter och då ska det vara anonymt.

Det spelar oftast ingen roll när man vädjar om öppenhet och ärlighet. Respekten mot ledare, coacher och klubbar är stor och man håller inne med åsikterna.

Elitklubbarna måste lägga ner mycket tid på att få en bra utvärdering av varje säsong för att kunna utvecklas.

Jag känner till elitklubbar där träningarna har varit riktigt dåliga enligt spelare men där inget händer och coacherna får fortsätta.

Vems är felet att fakta inte kommer fram ? Är det spelarnas fel eller klubbledningarnas ?

Noterar med glädje att Nathan Dawits skada inte var allvarlig. Jag hoppas verkligen att han blir kvar i BSKT eftersom han inte bara är en bra basketspelare utan även en bra person.

Jag hoppas att Egal Saleman och André Nilsson bestämmer sig för fortsatt spel.

Jag hoppas att alla basketspelare i Umeå lägger mycket tid på massor av konditionsträning (inte enbart gym) nu under dessa tider för att kunna komma till spel i höst i fysik toppform. Det är en av de viktigaste faktorerna för att kunna hävda sig i BLH.

Jag har en dröm om en comeback av Johan Pierre. I mina ögon en riktigt bra pointguard och en publikfavorit.

Jag skulle även vilja se David Jallow tillbaka i BSKT till hösten.

Med dessa fem spelare i bra form och fyra bra amerikaner skulle BSKT kunna vara med och konkurrera igen.

Godmiddag