100% Nostalgi och en pudel

BC Luleå sände igår på FB matchen då Plannja tog det första guldet våren 1997 på bortaplan mot Borås eller M7 som dom hette på den tiden och det tackar jag för.

3800 åskådare, ”lite väl partiska hemma kommentatorer”, riktigt bra domare med Sharro och Klaar (inga problem med två domare) bra taktiskt smart basket av framförallt Plannja (Brad Dean) och två suveräna guards i Elliott och Larsson.

Basketen har utvecklats oerhört sedan dess. Tempot är ungefär detsamma, defensiven är bättre men framförallt tekniken är så otroligt mycket bättre.

Kolla in matchen om du vill då kan du bl a notera att den till 99% mest använda dribbling är en vanlig simpel crossover, som man idag knappt använder pga risken till ett bolltapp.

Dribbling mellan ben eller bakom ryggen lyser med sin frånvaro. Larsson använder dribbling mellan ben en gång om jag minns rätt.

Ett kul initiativ av BC Luleå som jag hoppas att det kommer mer av.

Läser i op.se att krönikören utnämner Gehrke till ”Sveriges idag största basketledare” och föreslår att han skall återanställas.

I mina ögon ser det ut som en form av ”pudel” med tanke på att krönikören under säsongen kölhalade Gehrke fler gånger för hans beslut i samband med matcher och en del av hans rekryteringar.

Jag kan inte tro att Gehrke skulle kunna acceptera ett erbjudande om ast. coach jobb m.m.

SBBF:s valberedning har kämpat länge med hur man skall ha det med ordförande frågan inför årsmötet så flyttningen till augusti kom lägligt och kanske var det bra så att svensk basket får rätt person på den platsen.

Notera att jag inte säger att nuvarande ordförande inte platsar. Jag har för lite insyn i verksamheten för att bedöma det.

Eftersom ordförande uppdraget är ett förtroende uppdrag (ideellt) så är det inte alltid det enklaste att hitta rätt person för uppdraget.

Jag tycket att personen skall vara ”basketkunnig”, rak, pådrivande och entusiastisk, krävande mot all personal för att uppnå högsta effektivitet med så liten administration som möjligt.

Att redan ha ett redan etablerat nätverk är en stor fördel för en ordförande.

Att synas och besöka föreningar på alla nivåer runt om i HELA basketlandet regelbundet borde även ingå i hens arbetsuppgifter. Jag hoppas verkligen att de finner rätt person för detta viktiga uppdrag.

Godmiddag