”Nästan intet nytt på basketfronten”

Torsdag 26 mars, 2020

HOOPS är inte så aktiv under denna trista och tunga tid i våra liv. Jag är ärlig när jag skriver att jag varje dag knäpper mina händer och hoppas ja tom ber om en vändning.

Vad det gäller utseendet av basketligorna blev allt som vanligt och näst intill exakt som jag har skrivit om i HOOPS flera gånger.

BLH utan förändring och Helsingborg upp i BLD. Logiska beslut men inga visioner eller steg mot en nödvändig förändring.

Jag har aldrig skrivit om SEH men fjorton(14) lag i Superettan herr visar i alla fall att ”allt är möjligt” om man bara ”har de rätta kontakterna och trycker på de rätta knapparna”.

Min förhoppning om att få upp BG Luleå i BLD hade nog ingen chans alls men jag hoppas att jag har rört om i grytan lite grand och att det kanske kan bli aktuellt i en snar framtid. Jag vet ju att dom i Luleå BG vill ta det steget.

En transportsträcka med 36 nya omgångar i BLH är inget annat än Ebberöds Bank för BSKT, och kanske fler föreningar. Jag skulle inte bli förvånad om det blir ngt avhopp senare under sommaren.

Vi har fem föreningar med Luleå, Jämtland, Norrköping, Borås och Södertälje som är stora och starka och som har mycket eller hyfsat med folk på matcherna dessutom restauranger och bra serveringsmöjligheter. Dessa föreningar har mycket att säga till om – det märks.

36 omgångar i BLH är bara crazy. De sportsliga resultatet skulle bli detsamma efter 18 omgångar och definitivt efter 27. Detta är bara business för dem som har business.

Det stora glädjeämnet på baskethimlen i Umeå är att KFUM Umeås dam/flick lag skall spela i basketettan. DET är ett rejält lyft för oss här i Umeå.

Jag kanske har fel men jag tror att laget kan få lika mycket publik på sina matcher som A3 har men bara under förutsättning att de spelar sina hemmamatcher i Umeå Energi Arena.

Ett lag med merparten lokala spelare drar släkt och vänner samt random besökare bara de får reda på när och var matcherna spelas. Om KFUM dessutom kan bjuda på ett trevligt arrangemang utan för hög ljudvolym en bra speaker och med ett lågt entré och fika pris då kan det bli riktigt kul.

Jag har försökt att snoka lite om vad som händer på coach sidan i de nordliga klubbarna men inget går att få bekräftat så då får jag gissa som vanligt.

Jag tippar att Öqvist sitter säkert i BC Luleå och eftersom Larsson vill prova sina vingar som head coach så gör man en lokal lösning som vanligt med den nya assisten till Öqvist.

Jag tippar att Larsson hamnar i Jämtland och att kompisen Rönnqvist hakar på.

BSKT letar säkert både lokalt och i närområdet. Gehrke hade givetvis varit intressant men hans lönenivå ligger knappast i närheten av vad BSKT kan erbjuda. Det måste vara ngn som kan kombinera med civilt arbete tror jag.

A3 fortsätter med Enjebo det vet vi men hur blir det med Selberg i KFUM´s damlag. Följer han med laget till ettan ?

Om han inte gör det då finns redan steg 3 tränaren Eva-Lotta Strömsten tillgänglig som redan i år har periodvis tränat laget.

Själv tittade jag igår på Brasilien mot Grekland från sommarens VM i Kina. Brazil vann med en poäng trots en basket interfiernce i sista sekunden. Tungt för Grekerna.

Godmiddag