Hur blir det med LOKAK i Umeå Kommun ?

Måndag 23 mars, 2020

I fredags gick Gustavsson som väntat ut med att han lämnar som coach i BSKT.

Jag har redan skrivit om att det var aktuellt och att han söker ett civilt arbete i stället. Till mig bekräftar han nu att han i första hand vill coacha och att han söker jobb i Sverige, Europa eller Asien. Då är det bara för klubbar som söker en professionell coach att höra av sig och komma med ett seriöst bud.

Läser också att BSKT i första hand söker en svensk som skall vara rutinerad och ha ligaerfarenhet.

Kravet för att få coacha i BLH är steg 4 utbildning (som det hette förr på den goda tiden) så finns det i Umeå några aktuella namn.

Enjebo är redan uttalat klar för A3 så honom kan vi räkna bort.

Blomqvist kan vara ett namn men knappast troligt eftersom han har coachat damlag under hela sin karriär och klubbar brukar vara traditionella när det gäller sådant – tyvärr.

Selberg som är jämnårig med Enjebo och fortfarande aktiv på lägre nivå och på NIU så kanske kan han vara ett alternativ.

Det finns dessutom ett flertal coacher med s.k steg 3 utbildning men ingen av dessa kan vara aktuell mer än som assistenter.

Personligen tror jag att BSKT skulle må bäst av helt nya influenser och en helt ny röst och då måste man leta efter en coach på annan ort.

Tittade på den fjärde och avgöande dam finalen från 2019 i Frankrike mellan Montpellier och Lyon. Det var en bra basketmatch med massor av kamp och ganska bra spel. Det som var glädjande det var att se att finalerna mellan Luleå och Udominate från 2016 och 2017 inte var så mycket sämre.

RF har lovat att föreningarna inte kommer att förlora något pga coronakrisen. Föreningarna kommer att få samma bidrag som vt 2019. Det är jättebra men…..Umeå Kommun har ännu inte garanterat att föreningarna får minst samma bidrag som man fick vt 2019. Jag hoppas att det beskedet kommer snart annars kommer det att slå hårt mot ungdomsföreningarna.

Godmiddag