I have a dream……

Fredag 20 mars, 2020

Alla RIG och NIU runt om i landet har bommat igen. Utbildningen bedrivs nu digitalt. Jag hoppas att alla får lära sig funktionärskursen och att sköta statistik. Det finns redan material för digitala studier, men det finns en hel del annat att göra också…..

Personligen kan jag väl tycka att de som går på RIG eller NIU borde kunna ägna sig åt fysisk träning utomhus i stället nu när tävlingsverksamheten ändå är inställd. Hoppas att alla får ett lämpligt träningsprogram att följa.

Det blir inget fotbolls EM i sommar och det mesta tyder på att det inte blir några ungdoms EM i basket heller i sommar så träningsplaneringen kan ställas om med sikte mot framtiden.

Jag har skrivit det förut och jag gör det igen. Det är hög tid för radikala förändringar i upplägg när det gäller hur ligorna och övriga förbundsserier liksom hela landslagsverksamheten.

Alla tävlingsbestämmelser inom basketen har i princip upphört att gälla när inga kval kan spelas och det är ett gyllene tillfälle att tänka om och göra radikala förändringar nu.

Jag hoppas på ett helt nytt seriesystem men det har jag skrivit om sedan jag startade HOOPS 2014. I still have a dream.

Läser i dagens lokaltidning att Enjebo har tankar på att redan inför hösten anpassa laget mot det som redan gäller i BLH. Han har tankar på ”bara fyra utländska spelare” och några landslagsspelare.

Det är bra tänkt av Enjebo men han borde tänka ännu modigare och nöja sig med max två och i stället satsa mycket på 4-5 av de bästa svenskarna. Jag tror att det är ett bra sätt att ta upp kampen med Luleå om att vara ett attraktivt lag.

Att agera på det viset är ett bra sätt att stödja svensk dambasket och det är något som de övriga storklubbarna Alvik, Luleå, Telge och Norrköping också borde börja att tänka mer på.

Enjebo pratar om full satsning inför 20/21 och även om spel i Eurocup men trots 5-6 utländska spelare så har man knappt lyckats vinna ngn match i den cupen under de senaste åren. Jag hoppas att man tänker om när det gäller detta. Spela gärna i Eurocup men gör det med svenska spelare som utvecklas av det.

Läser i dagens NSD.se att Luleå BBK väljer att betala ut guldbonusar som spelarna hade i sina kontrakt. Snacka om att ha resurser. Ena dagen pratas det om att klubbarna gör miljonförluster och nästa dag betalas det ut guldbonusar.

Tufft för IBK Dalens damer att flyttas ner även om de fortfarande hade chansen att hänga kvar. Det beslutet måste vara i strid med tävlingsbestämmelserna och juridiken kommer att påvisa det.

På tal om fotboll så kan jag inte låta bli att tänka på att i januari 2020 när Umeå äntligen fick sitt fotbollstält då var det säsongen då vi inte hade någon vinter. Det var sommar, blev höst och sedan kom våren så man hade i år klarat sig utan tältet.

Godmiddag