Vem coachar BSKT nästa säsong ?

Torsdag 19 mars, 2020

BLH kommer att bli helt annorlunda kommande säsong när det gäller lagens utseende och slagkraft så när som på tabellplaceringarna.

Topp 5-6 kommer troligtvis att bli som tidigare. De har pengarna och kommer som sagt att locka de bästa svenskarna.

Det uteblivna slutspelet påverkar en del vanliga topplags ekonomi inför nästa säsong men knappast så mycket så att ”balansen förändras”.

Jag tippar att BSKT kan tänka sig att ta tillbaka Zabas och Odomes som att döma av matchningen var coachens favoriter. Båda borde vara möjliga att signa till rimlig kostnad och jag är ganska säker på att de trivdes alleles utmärkt i Umeå men…………

De signaler som jag har fått från coach Gustavsson det är att han inte blir kvar som coach kommande säsong och att han söker ett civilt jobb i Umeå.

Om det stämmer då borde BSKT redan vara inne i fasen där man letar efter en ny headcoach även om avslut på 19/20 ännu inte är avklarad.

I Umeå finns ett flertal välutbildade både steg 4 och steg 3 tränare så tränarfrågan skulle kunna lösas lokalt, men det blir knappast en lokal lösning på coachfrågan för BSKT.

All respekt för Gustavsson och det utmärkta jobb han har gjort för BSKT under många år men jag tror att alla inser att det behövs nya ideer och ny inspiration till Umeå BSKT.

Det finns säkert de som funderar på att göra som Wettarna och ta in en spanjor/utländsk tränare. Jag tror på en svensk lösning nu när det blir fler svenskar i laget också.

Numera finns det ganska många välutbildade svenska coacher som säkert skulle vilja ta sig an ett lag i BLH.

BSKT kan knappast erbjuda en heltid med en acceptabel lön till en coach så hen måste kunna kombinera coachandet med ett annat arbete. De som har lärarbakgrund har ofta den största flexibiliteten.

Det troliga är att BSKT kommer att satsa på fyra (4) amerikaner till hösten.

Jag skulle gärna behålla Westbrook om kostnaden är rimlig. Den korta tid han var i Umeå visade han god klass trots att han var långt ifrån bra form.

Cole Welle som redan bor i Umeå är en bra reserv och spelare för ett satsande lag mot ettan. Han har visat att han är på klart godkänd nivå att vara reserv till ligalaget.

Vad A3 vill göra när det gäller de utländska spelarna är omöjligt att ens gissa sig till men om jag fick välja då skulle Engram vara mitt första val. Hon är en riktigt bra spelare som knappt hade hunnit komma igång i A3. Degbeon givetvis intressant om pengarna är dom rätta men i övrigt ett clean sheet.

Godmiddag