Basketettan dam ett lyft

Onsdag 18 mars, 2020

Det snackas mycket om de ekonomiska förlusterna för idrotten pga viruset men jag undrar om inte t ex både A3 och BSKT här har sparat en hel pengar i stället.

Den normala publiktillströmningen ger inga stora slantar för någon av klubbarna.

Inte ens ett stundande slutspel skulle ge några större inkomster snarare höga rese och logi kostnader.

Däremot kommer guldbonusar som ofta finns i sponsoravtalen hos topplag definitivt utebli.

Det som jag just nu anser vara det mest intressanta av allt när det gäller basketen i Umeåregionen inför kommande säsong det är KFUM Umeå damernas avancemang till basketettan.

Jag efterlyser lite glädje och positivitet över anvancemanget men den lyser med sin frånvaro. Är det så att man tvekar om man skall gå upp ?

Ett lag i basketettan borde innebära att även A3 får lättare att rekrytera några bra ettan spelare som kanske kan ha dubbellicens. Jag tycker att A3 borde gå in och stötta ett lag i basketettan så mycket som möjligt för att på så sätt få en bredare underlag.

Jag tror inte att div 2 spelarna med dubbellicens från KFUM Umeå som i år har rest land och rike runt med A3 utan att få spela kommer att köpa det ytterligare en säsong.

Basketettan för damer blir kanske det intressantaste i Umeås basket kommande säsong. Vi kommer att få se helt nya lag från södra Sverige som de flesta i Umeå aldrig har sett.

Flera av spelarna i BG Luleå och Luleå Stars känner vi till i Umeå efter otaliga duster i FA serien och div 2 för några år sedan och även en del spelare i Östersund är bekanta för oss och då framförallt Ida Lundgren.

Jag tycker att det skulle vara kul om hon flyttar hem nu när Umeå har fått ett lag i näst högsta serien.

Det som blir riktigt kul det är att få se alla nya lag från Mälardalen. Jag vill se Umeås egna produkter mäta sina krafter med andra div 1 lag.

Alvik, Fryshuset, Blackeberg, Lidingö och Uppsala är bekanta lag men Djurgården, AIK, Norrort och Västerås ganska okända.

Blackeberg coachas av en Luleå kille som heter Tommy Johansson och i Norrort har man Angelica Gabrielsson från Umeå som sportchef.

Det är ett stort lyft för basketen i hela länet med KFUM Umeå i basketettan dam och jag tror att det även sporrar Skellefteå att arbeta hårt för att snart kunna ta steget upp i div 2 och sedan till ettan med sina talangfullaflickor födda 05 och 06.

Godmiddag