Ingen panik BSKT, håll huvudet kallt då får ni respekt

Onsdag 12 februari, 2020

Det som hände i öppningen av matchen mot Norrköping symbolisrerar BSKT´s situation idag. Det mesta går emot laget både på plan och på sidan av plan.

Williams får två foul för minimal kontakt inom några minuter och Saleman detsamma plus en tredje när en kort spelare i Norrköping hookar fast Saleman runt armen under korgen så att han inte skall kunna hoppa på retur. När Saleman försöker kommunisera om det som hände med domare Eriksson då blev det direkt ett T och Saleman har tidigt fyra foul.

Nu gäller det för alla i BSKT att försöka hålla huvudet kallt om man vill fortsätta att spela i BLH.

De reurser som nu bör ha skapats efter Odomes och Milligan som är borta borde kunna omsättas i två nya spelare varav en stark defensiv spelare både på front court och en på back court. Båda måste givetvis även kunna skjuta bra. Om det inte finns pengar då bör BSKT gå ut med tiggarhåven och vädja om support.

Om BSKT inte vill agera så då är det bara att börja ställa in sig på att det kan om det vill sig illa bli ett år i superettan.

Jag blir lite anti när jag läser att Gustavsson säger att ”Våra karriärer som coacher och spelare står på spel”. Då tycker jag att han överreagerar om det inte är så att han redan har bestämt sig för att sluta efter den här säsongen. Det är ungefär samma uttalande som när Gehrke menade att en match var ”en 500000 kronorsmatch”.

Om man ger sig in i leken då måste man leken tåla heter det. Om man inte tål motgångar då skall man inte syssla med idrott på elitnnivå. Solen går faktiskt upp i morgon även om laget förlorar.

Det är få förunnat att ”göra karriär” som heltidsanställd basketcoach i vårt avlånga land. De allra flesta som är coacher får räkna med att jobbet är arvoderat eller max på halvtid. De heltidsanställda coacherna i Sverige är fortfarande ett litet skrå, kanske ett tjugotal, och de allra flesta har inga expertlöner.

BLH är konstig i år och spelare i flera lag uppträder väldigt ojämnt. Igår var Schüberg och Ramstedt helt osynliga i Norrköping trots att de dominerde i matchen innan. Var det pga BSKT´s taktik eller vad ?

I Jämtland var Guinn och Haney osynliga trots dominanans i senaste martchen. Var det pga Nässjös taktik eller vad ?

Massamaba som inte har gjort något väsen av sig på länge dominerade helt plötsligt och gjorde nitton (19) poäng i första halvleken mot Nässjö när han både sköt bra och musklade in poäng efter poäng.

Är det någon som kan förklara för mig vad det beror på. Är det coachernas ständiga rotation av spelare som påverkar form och prestation eller är det defensiv taktik ibland grisig som sätter stopp för vissa spelare ? Har domarna något med detta att göra eller är det jag som är konspiratorisk ?

Jag är nästan hundra på att jag redan nu vet vilka som dömer i Umeå på fredag och det trots att det är hemligt.

Förra veckan inför OS kvalet var det historiskt och fantastiskt det som skulle ske och staben sade i media att chansen finns att laget tar sig till OS. I måndags sade landslagschefen att ”Vi har tagit oss till en position där vi förhoppningsvis är med och hotar om OS över tid. OS är drömmen, men målet är VM”. Jag säger bara OMG.

Godmiddag