Nu måste BSKT´s ledning tänka klart och agera klokt

Torsdag 13 februari, 2020

Eos duktiga guard Dayshalee Salaman blev skadad när hon var med Puerto Ricos landslag under uppehållet. Hon stukade knäet och är borta en längre tid och spelar inte mot A3 på söndag. Det troliga är att hon inte kommer tillbaka till Eos. Synd. Jag hade sett fram emot att få se henne spela för hon var en riktigt sevärd spelare. Eos slutspelschanser är nu borta.

Tittade en stund både igår och idag på A3´s träning. Noterade att den nya amerikansken höll högre tempo i löpningarna än alla övriga spelare trots att hon är längst i laget. Det såg riktigt bra ut. Hon visar upp ett bra skott och ett bra spelsinne. Blir spännande att se vad hon går för i skarpt läge.

För ganska länge sedan skrev jag att Degbeons tid i Lublin förmodligen snart skulle vara över. Jag grundade det på att hennes speltid bara blev mindre och mindre. Det jag inte skrev var att jag tyckte att hon hade tappat oroväckande mycket matchvikt. I dag står det klart att hon lämnar Lublin. Jag skulle inte bli förvånad om hon dyker upp i A3.

A3 har Brown och Engram med amerikanskt pass och Radocaj med serbiskt så kvoten är fylld men det går givetvis att ha en till i roostern.

Igår skrev jag att BSKT borde agera men jag menar givetvis inte att man skall köpa för pengar som man inte har. Föreningen har vad jag förstår arbetet bort sina skatteskulder och det övriga skuldberget och då är det givetvis det viktigaste att inte dra på sig nya skulder.

Spel i BLH får inte kosta vad som helst utan så är det bättre att ta steget ner i superettan med lite lägre kostnader och försöka bygga upp publikintresset igen genom att vinna många fler matcher. Sanningen är faktiskt den att BSKT hade minst lika mycket publik då man spelade i superettan som man har nu i BLH.

Vissa matcher i BLH i början var ”nyhetens behag” och med artisten Krayem så drog man 1000 + i vissa matcher men ”lapp på luckan” har det aldrig varit. Under de senaste åren har det varit runt 500 på de flesta matcherna och det är helt ok om de flesta var betalande men så är ju inte fallet.

BSKT laget och coach känner sig förmodligen väldigt pressade just nu. När man spelar med kniven på strupen då känns ingenting roligt längre och värre blir det för varje förlust och tidningsrubriken ”9:e raka förlusten” gör inte saken bättre.

Spelarna kan redan se nästa rubrik. Alla börjar att leta fel. De spelare som inte vill ta fajten de tar till flykten. De spelarna borde plockas bort direkt. De som vill ta fajten det är dem klubben skall satsa på. 

Jag hoppas att klubbledningen nu visar sina företagsledar egenskaper och kan ta tag i detta och få spelare och coach att försöka att slippa domedags omdömet och i stället få alla att inse att det inte är någon katastrof om det blir ett år i superettan.

BSKT skulle bara bli bättre och starkare om organistionen runt laget skulle kunna byggas upp under ett mellanår.

En skärpning och bättre samarbete mellan alla inblandade parter kanske tom skulle kunna innebära ett fortsatt kontrakt. Det återstår åtta (8) matcher för BSKT varav fem på hemmaplan. Det räcker med att slå Djurgården den 6 mars men BSKT kan avgöra tidigare med en seger på ngn av de närmaste tre matcherna.

Har du lagt märke till att nästan alla damlandslagsspelarna och många ligaspelare har på sig nästan heltäckande ”damasker” eller sleeves som de kallas antingen vita eller svarta under matcherna. Jag frågade någon vad det beror på. Fryser dom eller vill dom undvika blåmärken eller vill dom täcka över tatueringar m.m

Svaret blev att de har dem som skydd men det håller ju inte. Titta på handboll där spelarna utsätts för en helt annan behandling och titt som tätt ligger som ett sträck över golvet, inte har de några heltäckande kläder på sig.

Jag är förvånad att inte klubbarna säger stopp och nu får det vara nog. Damaskerna eller alla sleeves kostar en förmögenhet. 500 till 1000 kr per spelare är inte ovanligt. Detta är inget annat än en ren modetrend som har gått för långt.

Godmiddag