Min fd poinguard ny vd för Inter IKEA.

Tisdag 11 februari, 202

Noterar idag att den minst sagt envisa och målmedvetna playmakern Jon Abrahamsson Ring med rötterna i Örebro, som jag coachade en säsong i div ett 1993-1994 är ny VD för Inter IKEA.

BSKT borta mot Norrköping blir tufft i kväll om de får spela samma försvar som de spelade mot Köping i den senaste matchen. Det var långa stunder fullständig parodi på riktigt försvar med alla knuffar, fasthållningar, krokben och dumheter som några av Norrköpings spelare höll på med. Jag nämner inga namn för de flesta vet nog vilka dessa spelare är.

Köping är så pass bra så att de kunde klara av att vinna trots allt men för BSKT blir det förlust om de får hålla på som vanligt. Jag har lite svårt att förstå att BSKT spelarna inte säger ifrån under matcherna när man blir ojuste behandlad.

Om någon t ex upprepade gånger ställer sig på din fot eller håller fast din arm då är det medvetet och stor risk för att du skadar dig och då får du reagera kraftigt med en ordentlig knuff och ”nu får det vara nog” kommentar. Den foulen måste alla spelare ta om inte domarna noterar vad som händer.

Det blir spännande att se om samma domare som har dömt BSKT de senaste matcherna dyker upp igen under den här veckans två matcher. Det skulle vara anmärkningsvärt om så blir fallet. 

”Även om han (HOOPS) är lite konspiratorisk mot domarna ibland” sade Jonte Karlsson förra veckan i en av TV sändningarna och det blir man när domare inte blåser i pipan för uppenbara förseelser mot svagare lag eller blundar för kapningar som sker rakt framför ögonen.

Jag vet inte om du har noterat att man har börjat att ringa i varningsklockorna inom handbollen eftersom det börjar blir grisfult igen som det var på 70 och 80-talet då de var tvugna att ändra på reglerna eftersom det blev så många skador. Regelrna har inte ändrats men domarna har höjt toleransnivån. Handbollen har redan i år haft ett flertal hjärnskakningar, nästan fler än inom elithockeyn.

Basketen i Sverge har fått massor av skador (knän, fötter och hjärnskakningar) under de senaste åren och jag är säker på att det beror på för mycket påspringningar efter att en spelare har släppt bollen vid layup och givetvis även på de halkiga reklamskyltarna på golvet.

Jag tycker att SBBF här har ett stort ansvar att man borde börja agera för att undvika att fler spelare blir skadade. Om inget händer under mars månad med regeltolkningarna då bävar jag för vad som skall hända under slutspelet. Jag tippar på minst ett par svåra skador.

Till nästa säsong borde alla reklamdekaler förvisas utanför linjerna eller målade på golvet under lacken.

A3 gick igår ut med info om att de har signat en WNBA Draftad spelare som heter Mackenzie Engram, 188 cm, forward.

Jag har ingen koll på henne och lägger heller ingen tid på att kolla upp henne. Jag blir inte imponerad av att hon har varit WNBA draftad eftersom jag har sett alltför många damspelare med det på sin cv men som har varit helt oförmögna att leverera i ”den fysiska svenska BLD”.

Jag tittade lite på måndagens kvällsträning och även på tisdagens förmiddagsvärmning och noterar som kuriosa lite udda rosa basketskor på hennes fötter. Hon har en hyfsad handled så skottet kanske är ok även när hon blir trött. Hur det är med arbetsmoral och spelförståelse väntar jag med till skarpt läge. Vi får se när det är dags.

Jag får studera henne på söndag mot Eos om hon hinner bli spelklar eller mot Högsbo hemma den 23 februari då nästa hemmamatch spelas.

Noterar att Sverige blev utan spelare i All Star Team i Ostende. Meesseman och Allemand från Belgien, Tokashiki och Hayashi från Japan och Achouwa från Kanada.

Godmiddag