Cupfiasko för norrgiganterna


A3 spelade strålande basket I första halvlek mot Högsbo. Göteborgarna var riktigt darriga och ej fokuserade på uppgiften och det såg ut som att A3 skulle avgöra redan i första halvlek. 
Lawrence och Hansson hade flow i spelet och lyckades med allt som de företog sig. Dessutom dominerade A3 totalt returtagningen. Tyvärr blev Hansson utbytt mitt i flowet och fick sitta drygt fyra minuter och tappade flytet. Hon såg inte trött ut när hon kom till bänken tycker jag och jag satt tre meter bakom den.


Med 47 – 30 i bagaget till omklädningsrummet verkade det som att superlativen i omklädningsrummet blev för mycket för när laget kom ut var man uppspelta och kanske hade man tappat focus eftersom Högsbo direkt tog kommandot och började närma sig.


A3 darrade. Missade hårresande fina lägen och började att tappa bollar mot Högsbos aggressivitet. Med några minuter kvar så var Högsbo nära men Ivezic och Hansson sänkte några stora skott mot zonen och det såg ut att vara över men…………då kom choken.


A3 attackerade inte zonen utan bollade bara gris och missade. Högsbo anföll effektivt med attacker mot A3 zonen utan att gå bort sig och skapade lägen för  skyttarna som A3 tappade och man kom ikapp.


Jag trodde att A3 skulle ta timeout och flytta upp bollen men man valde inkast på baslinjen i slutminuten och det blev återigen en stulen boll och kvittering. Nu kom den sista timeouten. Lawrence fick två kast i det anfallet med 5 sek kvar, hon sätter bara ett till 1 poängs ledning och Högsbo kom till ett sista 2 poängsskott nere i hörnet. Brown foulade, Högsbo sänkte straffarna och vann med en pinne.


En riktigt fin coachseger för pappa Fredriksson och laget som kanske spelade lite darrigt och var något skakade eftersom den ena dottern Fredriksson dagen innan åkte på en ny knäskada och inte kunde spela.


Enjebo lyckades till 100% med gameplanen i första halvlek men i den andra när Högsbo kom igen fanns inga motdrag och den svidande förlusten var ett faktum.


Alvik gjorde en toppmatch mot Luleå och kunde vinna ganska ohotat. McCarville var dirigenten bakom vinsten även om i stort sett alla i laget gjorde en bra match.


Jag kan inte förstå varför Luleå inte pressade Alviks guards över hela planen hela matchen. Det är tror jag deras akilleshäl. Om man gör det då spelar Alvik med McCarvill som Guard och det kostar i hennes effektivitet med trötthet och behov av vila. Nu kunde McCarville vila och hålla ihop laget ända in i slutet.
Det blir nu en ointressant bronsmatch mellan Luleå och A3. Prestigen finns kvar och Luleå vill givetvis vinna men jag undrar hur Enjebo resonerar. Kanske väljer han att spela bänken och att försöka få igång Fontaine som inte lyckades med någonting. 

Godkväll