Har A3 hämtat sig efter den historiska stortorsken ?

Lördag 18 januari, 2020

BSKT maskinen har gått i baklås. Laget spelar utan hjärta och då fungerar ingenting. Det blir slowmotion basket i match efter match även om man säger att man vill spela snabbt.

Resten av säsongen blir en kamp om existensen. Gustavsson säger i media att han har efterlyst en skytt sedan i november men han fick ju Milligan och även om han kanske inte är en skytt så måste han väl betraktas som en scorer. Gustavsson tycker att laget är ”framtungt” vad det nu betyder. Jag tycker att problemet sitter i inställningen.

Jag hoppas att staben gör sitt yttersta för att lösa upp knutarna och får igång laget för annars kan den här säsongen sluta riktigt illa.

Jag hoppas att det dyker upp lite friska slantar så att klubbledningen kan agera. Att bara rulla på som nu det duger inte.

I morgon är det återigen dags för A3 att gå till jobbet. Det blir intressant att se om de har tagit på sig jobbar kläderna och är beredda att göra det defensiva jobbet för att kunna spela snabbt. A3 är bra om despelar snabbt. Om de måste gå upp med bollen och spela strukturerat då är A3 inte särskilt bra.

I dagens media säger Enjebo att det är upp till bevis och att alla är sugna på revansch.

Allt kan givetvis hända. Lagen på den övre halvan i årets serie är ganska jämna men spelet måste stämma om man skall kunna vinna.

Trettio poängs vinsten för Luleå var givetvis en engångshändelse. A3 är inte så dåliga men av någon anledning var man inte med i matchen.

Alla som kan lite basket måste även ha sett att Luleå BBK hade ett särdelse flyt i matchen där det mesta som kastades upp mot korgen gick i. När dessutom alla 50/50 domsluten gick till hemmalaget då kan det bli stora differenser.

Många coacher pratar om att de vill spela snabbt men man lyckas inte med det om man inte spelar bra aggressivt försvar och har bra och tuff aggressiv returtagning. Jag tycker att både BSKT och A3 har samma problem. Avsaknaden av just detta.

Vad blir det för matchbild i morgon mot Alvik ? Blir det lika mesigt från A3 som i onsdags uppe i Luleå och hemmamatcherna mot Norrköping och Telge i höstas då får de inkassera ytterligare en förlust.

Jag är speciellt nyfiken på om Sabel fortsätter att utvecklas. Hon har spelat oväntat bra i en del matcher under hösten. Fick tidigare en känsla av att det var lite ”happy go lucky” med hennes spel men kanske har det blivit stabilare.

Lundqvist har aldrig gjort en bra match i Umeå. Inte heller Ljunggren och Juhlin brukar spela särskilt bra i Umeå av någon anledning mer än i en träningsmatch i Midgårdshallen för 1½ år sedan.

Det blir troligtvis James och McCarville som blir Alviks winners om de skall vinna i Umeå. Lawrence och Pelander måste ta på sig arbetskläderna och spela tufft och bra försvar och hjälpa Drummer med att ta hand om dessa två damer.

Senast Baresso var i Umeå fick hon bita i det sura äpplet med sitt Järfälla. Hon provocerade bl a oss genom att springa och värma upp på vår planhalva till det att jag ställde mig i vägen för henne.

Jag tror att A3 behöver en bra match och en vinst för att det skall kännas ok att åka upp till Luleå igen nästa helg för att spela semifinal i Svenska Cupen mot Högsbo.

Snacka om PK politiker. De som har kallat Jonas Sjöstedt för en hycklande kommunist som försvarar Stalins härjningar under 30 och 40 talet de hyllar honom idag nu när han har bestämt sig för att sluta som partiledare.

Godmiddag