BSKT återigen utan inspiration

Onsdag 15 januari, 2020

Om inte BSKT börjar att kämpa och spela mer desperat och inspirerat snart då är det stor risk att det blir kvalspel mot Fryshuset till våren. Nedflyttningsplatsen får troligtvis Djurgården eftersom de har börjat att släppa spelare som kostar. Det blir nog fler än Barton och Ramstedt.

Matchen mot Köping var återigen en match som var svår att orka med att se och det framförallt pga bristen på kämpatag hos BSKT. Men det var inte bara kämpatagen som saknades utan även rörligheten, skärpan i passningsspelet för att inte tala om försvaret.

BSKT står emot bra trots alla problem och ligger bara under med fyra poäng och hänger på hyfsat men så får Köping ett litet ryck. Jag väntar mig en snabb timeout men den kommer först när det har blivit fjorton poäng och då är det i stort sett redan över i slutet på matchen mot ett så bra lag som Köping.

Jag tror att jag förstår hur staben tänker men, det går inte tt spara på timeouts till de sista minuterna av matcherna när matchen rinner ifrån en.

Det var synd att Combs fick härja under korgarna och det var synd att Larsson lyckades hitta korgen igen. Många av Köpings poäng görs nära korgen. De attackerar korgen och skjuter treor med en bra balans. Köping är bra och väl coachade och kommer att finnas med i årets semifinaler om fair play existerar.

Domarna varvade som vanligt petiga avblåsningar med no calls vid nedklubbningar och tacklingar. Racys delade ut en teknisk foul till Williams, som frustrerat slog händerna i golvet efter att han hade blivit foulad under korgen utan åtgärd. Jag fattar Williams frustration för han blev utan tvekan foulad. Racys som stod bakom baslinjen gjorde givetvis helt rätt men domaren som stod ute på plan borde ha blåst.

Jag tror att BSKT´s spelare måste bestämma sig för att i fortsättningen spela stenhårt för lagets existens och hålla käft oavsett hur domarna dömer. Det kommer inte att bli någon förändring i bedömningen så då för det bli mer kämpatag i stället.

Jag tycker att flera spelare i BSKT ”gav bort” layups och 2 poäng helt i onödan. Jag anser att den defensiva returtagning eller krigandet efter returer är oacceptabel.

Om A3 förlorar i kväll mot Luleå då vinner man inte grundserien utan det gör i så fall Luleå. A3 har en del skavanker i laget så styrkeförhållandena är ganska lika. Det finns risk för att även 2:a platsen kan gå förlorad redan på söndag om man även tappar mot Alvik.

Godmiddag