Historiskt stor torsk för A3

Torsdag 16 januari, 2020

Jag hade väntat mig några svar av Enjebo i media efter den förnedrande utspelningen men eftersom inga frågor ställdes till honom utan bara till Fontaine så blev reportaget helt ointressant, eller var det så att Enjebo var rasande och vägrade prata med media.

Fontaine har månader kvar till toppformen och stog sig helt slätt i gårdagens match. Hennes kvalitet kommer fram om laget spelar snabbt och hon får springa in massor av poäng. Att hon fick starta är för mig en gåta. Kanske hinner hon hitta formen till slutet av mars och slutspelet. En landslagsplats är nog utesluten om inte något särskilt händer under de närmaste 10 dagarna.

Jag personligen är inte det minsta förvånad att A3 spelade som de gjorde. De flesta spelarna har haft nästan helt ledigt från basketen i 17 dagar. Jag vet att de utländska spelarna (ej Brown) åkte hem efter Uppsala matchen den 15:e och var tillbaka den 2-3 januari.

De svenska spelarna tränade ett par dagar efter Uppsala matchen till den 18:e men efter det har det varit nada till den 2 januari.

Givetvis var breaket inte bra men A3 har sig själva att skylla om man accepterar ett sådant upplägg.

3 – 4 dagar julledigt är helt självklart men efter det borde A3 ha tagit Wasabåten och åkt över till andra sidan och spelat ett par tuffa träningsmatcher mot några bra finska lag som alltid har uppehåll mellan jul och trettonhelgen. Vad jag kan se så spelade alla övriga lag i BLD en match mellan jul och nyår så A3 borde ha planerat in en resa till Suomi.

Vi i Cometerna/Umeå Comets gjorde alltid det på 80 och 90 talet. Tog båten över Kvarken och körde bil 3-4 timmar inåt landet eller söderut. Mer behövdes inte för att få riktigt bra träningsmatcher. De finska lagen var glada och bjöd på logi och ibland tom på maten. Numera skall det vara så exklusivt med träningsmatcher ”ute i Europa”.

Jag skulle iofs inte bli förvånad om A3 på söndag helt plötsligt presterar en bra match och slår Alvik för de har gjort ett par bra matcher i år på hemmaplan i Euro Cup. Det finns kapacitet om spelarna är beredda att riskera lite blåmärken. Kampviljan var obefintligt igår och det blev ”en skrattmatch” för Luleå.

Minus trettio (30) poäng mot Luleå BBK är ett historist stort nederlag som inte har inträffat på de senaste trettio åren. Fråga är vilka konsekvenserna blir efter förnedringen. Det som oroar många i Umeå det är att laget inte verkar bli bättre.

Jag tänker inte kommentera matchen desto mer idag, kanske i morgon, men jag kan säga så myckat att när tom krönikören Lindvall i NSD twittrar att ”domarna i inte är snälla mot A3” då är det illa.

Jag filosoferade lite galet i gårdagens HOOPS. Vinnaren i superettan flyttas upp direkt och det lär bli Fryshuset. Eos och Högsbo är de lag som kämpar om kvalplatsen. Jag fick hjälp med turordningen av en vän i Luleå.

Godmiddag