Matcherna mer och mer ett lotteri

Lördag 4 januari, 2020

När jag såg att Saks inte var med Norrköping under uppvärmningen då förstod jag att det fanns god chans till seger. Jag anser att han är lagets soul och utan honom fungerar inte laget lika bra.

Att Odomes saknades oroade inte mig. Jag har som du vet varit kritisk till hans spel sedan dag ett och jag anser fortfarande att han inte är rätt spelare för BSKT.

Uppvärmningen var återigen riktigt usel. Det ser ut som en vilsen grupp utan ledning fram till det att det är 30 minuter till uppkast. Det är ett under att Norrköping inte satte upp farten som de brukar göra men det gäller kanske bara på hemmaplan.

Welle som visade vad han kan i september i träningsmatcherna mot Jämtland och Tamperen Pyrintö gjorde ingen besviken i sin ligapremiär. Han ersatte Odomes med bravur. 13 poäng och 12 returer var suveränt av honom. Welle är en välskolad basketspelare som tog rätt beslut hela tiden.

Jag tror inte att det var enbart nybörjartur som Welle hade utan något som han kan prestera i match efter match om han bara får chansen. Han spelar säkert igen på tisdag borta mot Borås. Det är risk för att det kan vara en fraktur på höger stortå för Odomes och då är säsongen över.

BSKT behöver en riktig pointguard då skulle BSKT tåget rulla mycket bättre. Milligan är tyvärr ingen pg, han tar alldeles för ofta fel beslut. BSKT spelar bättre när Milligan är tvåa och Presutti spelar etta.

Jag läser att BSKT ordförande Jalmby pratar om behovet av en EU guard. Jag tycker att de borde ringa MR OKB omgående nu när de inte längre kan ta Gilchrese, som är amerikan. Kvoten är ju fylld så länge som Milligan är kvar. Synd för Gilchrese ligger trea i den norska skytteligen med 27 ppm i snitt.

Williams har mycket basket i sig men han ser fortfarande otränad ut och ändå levererade han 29 poäng. Han är väldigt tunn och har ett dåligt löpsteg. Spänsten och de långa armarna nära korgen kommer ofta inte till sin rätt när motståndarna fysar honom hårt. Igår fick han spelrum och levererade. Han har ett bra skott även från 7 meter och han borde få skjuta lite oftare från det avståndet.

Domarna var samma som dömde i Jämtland senast och nu blev det återigen en katastrofmatch. Match efter match blir mer och mer som ett lotteri. Oförklarligt petigt i vissa situationer och ingen avblåsning alls trots otroliga kollisioner både på plan och under korgarna. Kanske fick de direktiv via sms att skärpa till sig för det gjorde dom i andra halvlek utan att för den skull få godkänt. Är domarkvalitén verkligen så här låg.

Noterar att A3 på fredag förmiddag gjorde sin första träning med hela laget tillsammans på 18 dagar. Snacka om långt juluppehåll. Det är bara att hoppas att spelarna har varit professionella och hållit uppe konditionen med löpning inne eller ute och att de har skjutit regelbundet för annars har man tagit ett steg tillbaka. Nu har de 12 dagar till första match och det är borta mot Luleå.

Hockey och fotbollsnördarna på lokaltidningen har fest varje dag i veckan numera. Jag tror att del 2 av tidningen snart blir en ren sportbilaga för hockey och fotboll. Det är nog tur för basketen att Hege finns på redaktionen för annars skulle ligamatcherna få nöja sig med en matsedel oavsett vad.

Om du inte har hört Johan Rockströms Vinter program i P1 då bör du lyssna på det och fundera lite på hur du eller hur vi skall tackla framtiden.

Godmiddag