Tung cupkväll igår

Torsdag 19 december, 2019

Botas värvade Frida Eldebrink förra veckan. Igår gjorde hon debut mot Polkowice i Euro Cup rond ett kvalet och vilken debut. 40 minuter speltid, 20 poäng och 5 returer men tyvärr så blev det stortorsk mot CCCP (Polkowice) med hela 56 – 75 på hemmaplan. Frida är nu lagkamrat med Marina Bas som gästspelade i Udominate en tid hösten 2017. Hollingsworth spelade bara 9 minuter så kanske var det hennes skada som fällde Botas. Spanou hade tidig julafton med 30 pinnar i CCC. Jag skall titta på matchen någon gång under helgen.

I damernas Euroleague är det bara UMMC som bara vinner och TTT Riga (ny coach igår), som bara förlorar. I övrigt svänger resultaten kraftigt. Cukurova överraskade med att ge Nadhezda en match. Schio vann stor borta mot Gdynia. Nykomlingen BLMA gjore en stark comeback efter hemmaförlusten i förra omgången och vann borta mot Sopron (coachen sitter nog löst nu).

Elin Eldebrink dominerade med 16 p och 28 minuter när hennes Bourges besegrade Venecia.

Lyon låg under med 10-20 mot Kursk efter en period och såg chanslösa ut men helt plötsligt fick de hemmaflyt och vann resten av matchen med 74 – 39 och matchen med 84 – 59. Jag tippar att Kursk coachen åker när som helst.

I kväll klockan 20.15 möts Girona och Feberbache. Den missar inte du som gillar bra dambasket.

Såg Alba Berlin hemma mot Bayern Munchen igår. En hjärtskärande enpoängsförlust efter förlängning för Alba. De hade ledning med tre poäng med få sekunder kvar men Manu Lo i Bayern sänkte en trea och i OT vann Bayern.

Eriksson skulle ha varit Albas stora hjälte om inte trean hade suttit eftersom det var han som med två treor i slutet av matchen förde Alba till vinnarläge.

Helt otroligt att Alba inte foulade i tid och satte Lo på linjen för två kast innan det var för sent. Var det coach Ito 72 år som inte gav ordern eller var det spelarna som inte reagerade det är frågan.

I min bok borde spelare på den nivån själva kunna inse och fatta ett sådant beslut. Jag får en känsla av att det är mycket som går på chans även på den här nivån. Det är t ex sällan som jag kan se att spelarna utför just det som coachen ritar upp på boarden vid en time out. Kanske är det bara jag som inte hinner med att se längre.

Bakken Bears från Åhus i Danmark överraskar igen i det fortsatta Eurocup spelet. Igår vände de ett hotande nederlag i Belgien mot Charleroi till seger med 78 – 82.

Nu har både BSKT och A3 reducerats till några få spelare. Alla har gått på julledigt. Vi får hoppas att alla tar ledigheten på allvar och håller uppe fysen med jogging utomhus och om möjligt söker upp hallar så att de kan skjuta 500 per dag minst.

Godmiddag