Blir det ett turbulent slut på 2019 ?

Onsdag 18 december, 2019

Under söndag och måndag började ett rykte cirkulera att coach Barton hade fått sparken från Djurgården. I lilla basket Sverige snackas det väldigt mycket och spridningen går väldigt fort. Alla känner alla så det behövs inga sociala medier när det gäller skvaller.

Det talades om turbulenta möten vilket iofs inte är särskilt konstigt med tanke på lagets resultat. Det cirkulerade även att Stefan Bergman skulle ta över laget.

Igår var det Barton som höll i taktpinnen och jag hoppas att de finner en lösning eftersom jag inte tror att det finns någon annan i Sverige som kan mer basket än coach Barton. Han kanske inte vill spela som de gör i NBA och det kanske skapar problem.

Det finns säkert flera karismatiska högröstade coacher som vill nappa på att få bli head coach i BLH och kan driva på lata amerikaner men Djurgården borde tänka till.

Det man måste lösa i DIF det är hur man skall få ihop laget så att de börjar kämpa och spela för varandra. Deras problem sitter inte i taktiken utan i utförandet. Steve Galloway som man har i ledarstaben vet vad fighting spirit och disiplin är men tyvärr så vet nog knappast de unga spelarna och amerikanerna vem Steve Galloway är.

Alla lag som har högre målsättning än de resultat de presterar brukar bli sämre och sämre om en grupp spelare eller två kanske tre bildas som börjar komma med negativa tankar inom gruppen. Jag tror inte att media eller en lite kritisk simpel HOOPS blogg är söndrande utan enbart skitsnack inom gruppen.

Jag skulle inte bli det minsta förvånad om jag fick höra att det även i BSKT har förekommit turbulenta möten både bland spelare och coacher samt inom styrelsen. Något måste givetvis hända frågan är bara vad som kommer att hända inom BSKT.

Jag tror att coach Gustavsson fortfarande sitter säkert och jag tippar att BSKT har minst 2 kanske 3 nya spelare om en månad.

Jag anstränger mig verkligen för att försöka hålla tillbaka alla mina åsikter om de svenska domarna i SBL. Jag försöker att tro att det stämmer det som Jonte Karlsson alltid säger när han är kommentator för sportsground att domarna har lägre felprocent än spelarna men det är svårt att hålla med om det.

Om jag summerar fel hos de 80 spelare som spelade i måndags och i tisdags så överstiger domarnas konstigheter dessa spelares konstigheter med råge.

Jag ser i match efter match hur domarna hittar på och blåser på sådant som inte har skett samtidigt som de inte ser saker som alla på läktaren och framför TV apparaterna ser. Varför är det på det viset ? De som dömer i BLH erhåller expert arvode på över 1200 kr timmen men jag anser att det alltför sällan är värt pengarna.

Godmiddag