Högsbo spelar bra zon så det var starkt av A3 att vinna borta mot dem senast.

Onsdag 27 november, 2019

Jag fick svar från SBBF att man har korrigerat på hemsidan och det är väl bra, men det kvarstår att pressmeddelandet var fel och allmänheten fick fel info i media. Det innebär att de flesta som idag är aktiva inte känner till att Sverige spelade OS kval även 1988 och det i Malaysia.

Tittade på Högsbo – Telge i efterhand igår och noterar att det är svårt att vinna om man skjuter så illa som Telge gjorde igår. Det såg ut som att de ”försökte bolla gris” för att få Ahlin, Hägg, Åström och Mingo fria men Högsbos försvar hann med för det mesta att sätta press på treorna. Snyggt jobbat. Mingo var inte bra igår. Hur är det med formen/motivationen egentligen.

Telge verkar tro att de är så bra skyttar så att de inte behöver screena fast spelare för att skapa skottläge eller lägga ner tid på anfall mot zon. En bekant från Mälardalen anser att Telge borde klassas som en ”skytteförening”. Kul kommentar tycker jag.

Jag såg även Balkan mot Södertälje i Europecup igår kväll och jag lyfter på hatten för Södertälje som spelade väldigt bra. Jag anser att Balkan vann pga lite väl hemmabetonade domare. Dribblingsavblåsningen på Collison med 15 sekunder kvar var riktigt trist.

Gaddefors visar stundtals upp ett enormt skytte så jag börjar mer och mer förstå hans omskrivna storhet. Däremot slarvar han i försvar och tar en hög med naiva fouls. Jag noterade än en gång vilken otrolig skillnad det är på hur Södertälje spelar försvar i sådana här matcher mot den bearhug defense som de får använda sig av i BLH.

I kväll blir det minst en halvlek av matchen A3 mot Kayseri. Jag tittade på deras förmiddag värmning idag och imponeras av deras längd. A3 måste nog spela zonförsvar stora delar av matchen och koncentrera sig på att stänga igen 3 sekunder området och hoppas att krutet är fuktigt hos gästerna.

Har B-löven blivit A-löven? Har de äntligen hittat det rätta spelsättet ? Om de lyckas ta sig upp i SHL då kommer tom jag att gå på någon match kommande säsong. Personligen så tror jag att det är nu eller aldrig som gäller för dem.

Godmiddag