Sveriges damer rankade 4:a i Europa av FIBA ! Har dom som rankar inte sett alla matcher ?

Fredag 22 november, 2019

Inför BSKT – Södertälje på lördag kl 16.00 hoppas jag på en bra uppvärmning och peppande coacher så att spelarna är redo för match när kulan kastas upp i luften.

Jag hoppas även på mycket hjärta och fighting spirit från laget. Det är dags att börja spela med stolthet och inte bara med tanke på den 25:e.

Jag kan inte låta bli att drömma om Gilchrese och Varytimiadis. Snacka om killar med hjärta och fighting spirit för sitt lag. Jag saknar dessa killar mycket när jag ser dagens profillösa utländska spelare utan temperament och spirit.

Returtagningen blir som vanligt avgörande så jag hoppas att laget har klart för sig det. Det räcker inte att bara snacka om det utan det gäller även att leverera och det särskilt på hemmaplan.

Om BSKT kryddar detta med att variera man man och olika zon samt dessutom driver upp tempot med presspel och snabba uppspel och aggressiva attacker då kan det kanske bli vinst.

Jag ser i nsd.se att bloggaren till och med tippar att BSKT vinner matchen. Vet han något som jag inte vet. Är han synsk eller gissar han bara.

Nästan samtidigt på lördag möts även Högsbo och A3. Det blir en intressant match som jag tycker att SVT.se borde tagit med som en av de givna att sända under hösten. Dålig fingertoppskänsla där. Mycket tyder på en jämn drabbning om båda lagen ställer upp med ordinarie lag.

Om A3 spelar på topp och matchar de bästa hårt och om Enjebo ”släpper lös” Brown då vinner A3 med minst 10+. Om det blir ”en vanlig match” då kan Fredriksson coacha hem matchen med varierade zonförsvar och man man styrspel.

Redan i kväll spelas Telge – Luleå. Luleå har helt klart den vassaste truppen men Telge imponerade på mig vid besöket i Umeå. Bengtsson fick ut max av alla utom de långa som missade allt och ändå vann Telge ganska stabilt. Åström och Hägg är de spelare som har klivit fram ett steg sedan i fjol och det är kul att se. Särskilt Hägg som har haft trista roller i både Luleå och hos Wettarna. Om Mingo är på humör då vinner Telge. Hon är som du vet min favoritspelare i Sverige. Om Brown spelar på max, som hon kan och inte snackar då är hon bäst.

I FIBA´s Europeiska power ranking som kom i onsdags placeras Sverige på plats fyra (4) ! Det är så att jag börjar tro att LWK´s position på FIBA även påverkar rankingen för i min värld så är inte Sverige på den nivån. Vi har bara Belgien, Slovenien och Serbien före oss i FIBAS ranking.

Jag såg alla lag spela pre qualifiers och hur positiv jag än försöker att vara så är det minst 7-8 länder som hamnar före Sverige i min ranking. Det som är bra att veta det är att Sverige redan med mycket stor sannolikhet redan är klart för EM slutspel 2021 och det skall man glädjas över och inte bli deppiga om man missar OS kvalet i februari som kommer att bli väldigt svårt.

I FIBA´s world ranking ligger Sverige 22:a. Sverige hamnade logiskt i samma seedningsgrupp som Puerto Rico och Mozambique så dem kan vi inte lottas emot. Hoppet står till Great Britain, en lite chans även mot China men där går gränsen.

I NSD säger Kenttä att om Löven går upp då skall han prova att gå på Umeälven eftersom han i Umeå redan kallas för Jesus.

I hockeyn har man nyligen inför fyra domarsystem och man tycker att det har blivit lugnare på isen. I basket införde man tre domarsystem för ett antal år sedan och det blir bara vildare och vildare på planen i den svenska BLH. Det kanske är dags att aktivera kommissarien. Ge kommissarien en pipa som hen kan blåsa i när hen ser något som de övriga släpper.

Igår tittade jag på Valencia – Khimki i Euroleague. Det var fysiskt med kropp och det var tillåtet att hålla emot inside med armarna men aldrig att knuffas. Då blev det foul direkt. Protesterande spelare åkte på T och coacherna föstes in i coachboxen. Det var hårt ute på plan men alla dumheterna blåste man av på direkt. Mååånga av dem skulle slinka igenom utan åtgärd i BLH.

Tänkte du som såg matchen Sverige mot Montenegro på hur domarna dömde ? Inte det. Det borde du ha gjort eftersom det var på en helt annan nivå än i SBL. De blåste på det mesta som var fel enligt regelboken och de dömde utmärkt. Möjligtvis hade hemmalaget en lite fördel i 50/50 situationer.

Godmiddag