SBBF måste fixa sändningarna från BLD.

Söndag 24 november, 2019

Uppvärmningen var lite bättre igår inför matchen mot Södertälje och ast coach Muzito-Bagenda stod vid sidan och peppade på spelarna som sprang lite fortare och slidade lite bättre än tidigare. Det var helt klart positivt och det skulle bli bättre om övriga coacher skulle kliva in på plan och börja puscha spelarna.

Gustavsson överraskade med Saleman som starter och det kanske var pga av honom som det var lite bättre tändning i laget för det var skillnad i kämpatagen också. Man ärligt talat så ser jag tyvärr att den gode Saleman inte är nära sin toppform. Som tur är så är han en klok spelare med massor av rutin så han inser att han inte skall ta många skott nu när krutet inte är torrt.

Lawson fick stå över till förmån för Saleman och jag anser att Lawsons defensiva kunskaper inte håller på den här nivån. Saleman är heller ingen spelare i topp när det gäller defensiven men rutin väger tungt så där blev det ett steg i rätt riktining.

Jag undrar om petningen av kompisen Lawson från startfemman påverkade Milligan, Odomes och Presutti som alla gjorde sina sämsta matcher sedan de kom till BSKT. Provanställning torde vara över för flera av dem om de har prov anställningar.

Glädjande var det att se Williams som äntligen visade upp lite kvalitet. Jag har sågat honom flera gånger eftersom han inte har levt upp till förväntningarna. Han var suverän i första perioden och dominerade både framåt och bakåt med fin känsla men blev utbytt när han hade ”dyngflyt”.

Om han ville bli utbytt då kan jag köpa det. Om inte då var det fel. Han borde inte ha fått vila mer än max 1-2 minuter för det är vad en elitspelare i basket som är vältränad behöver för att återhämta sig. Han blev tyvärr sittande för länge och när han kom in hade han ”kallnat” och flytet var borta.

Tyvärr måste jag säga att samma sak hände med Dawit. Han hade en dag då det mesta kunde fungera samtidigt som det blir några tokiga grejer, men han var inne i zonen och borde ha spelat mer.

Jag anser att ledningen måste prata med Milligan. Vad hände med honom igår. Killen har dominerat i ligan med ett snitt runt 20 poäng per match. Igår nada och bänken.

BSKT hade tryck på Södertälje och kontroll och ledning i matchen, men när Södertäljespelarna fick en industrifläkt i ansiktet från Degernäs i pausen mellan 1:a och 2:a och order om 2-2-1 på ¾ delsplan då blev det tvärstopp i BSKT. Man verkade helt paralyserade. Blev tveksamma att attackera pressen. I stället försökte man spela över den och sätta upp sitt spel. Det fungerade inte eftersom det hela tiden blev tidsnöd. Nästa gång det händer då måste man attackera pressen.

Jag satt och hoppades att Gustavsson skulle göra som Degernäs och ta till fläkten och beordra en riktig stenhård man man press där man ”inte släpper någon över bron” men icke. Där gick tåget.

Jag skall villigt erkänna att jag hade koll på att greken Varytimiadis var på ingång igen. Om det var hans plats på bänken som gjorde att de nuvarande proffsen ”tappade sugen” vet jag inte. Kanske hade någon förväntat sig att hans närvaro skulle sätta press på dem. Det blev tyvärr tvärt om.

Om Varytimiadis är i bra form och har samma inställning som i fjol då kommer han att ha en positiv inverkan på laget men innan detta kan hända måste en del förändringar ske. I mina ögon sitter bara Williams säker just nu om han håller den nivå han presterade senast.

Jag har inte sett matchen mellan Högsbo och A3 men mina ögon på plats berättar att Högsbo levererade helt väntat zonförsvar stora delar av matchen och A3 hade som stora problem. Enjebo har som tur är en rutinerad OS spelare i Ivezic som sänkte skott efter skott mot zon i OS i London och det skyttet finns fortfarande kvar i henne. 21 pinnar från henne avgjorde. Högsbo spelade väldigt tufft även om det var mycket zon och som tur var så skipade domarna rättvisa med fem foul på tre av Högsbos starters.

Flera personer runt om i landet hör av sig till mig och vill att jag skall skriva om att det inte är acceptabelt med så dåligt streamade matcher, ofta ingen kommentator, strul med live statistiken osv. Jag kan bara hålla med om att det inte är jämlikt det som sker just nu.

Herrmatcherna har iofs många fler tittare men SBBF borde kunna skjuta till de medel som krävs för att jämställa kvalitén på matchsändningarna. Vad jag har fått höra så bollar man över ansvaret till damligans styrelse och föreningarna men det är inte juste. SBBF måste ta ansvaret och lösa detta.

Godmiddag G