Första halvlek en av Sveriges bästa på år och dag

Tisdag 19 november, 2019

Montenegro gjorde ett klassiskt misstag och startade med sin inköpta amerikanska. Laget blev stirrigt och handlingsförlamat när de försökte passa till amerikanskan som blev Montenegrinska på en vecka. När hon satt på bänken då spelade laget som bäst.

Nu hjälpte inte det eftersom Sverige spelade bra både i försvar och i anfall från start. Det var spännande att se taktiken med hel frontande försvar på den mediokra amerikanskan. Det ställde dem helt.

Magarity var det svenska lagets stora stjärna både i anfall och försvar. Snacka om kämpaglöd och basket IQ. Hon har fått sin fighting spirit från mamma Ami Persson och pappa Bill. Leta efter fler spelare med den attityden till landslaget.

Eldebrinkarna har många kritiker men så länge som de presterar som i söndags då håller de en stadig startplats i landslaget. Halvarsson verkar ha fått bra träning i Frankrike. Hon ser mer vältränad ut och stabilare mot förra året hos Wettarna. Vad gör Nyström, Lundqvist och

Zahui är fortfarande lite vilsen i spelet. Hennes defensiv har blivit bättre i årets WNBA. Inga slag utan ”armarna uppåt sträck” och kötta på med torso. Offensivt är hon antingen för långt från korgen eller för nära. Eftersom hon bara har sin turn around jumper så är hon som bäst på halvdistans.. Vi fick i alla fall se några pick och rull med henne och Magarity som gav snygga layups. Det är Zahui bra på och det är nytt i landslaget tack och lov.

När Makedonien spelade zon i första halvlek då lirade Sverige ut dem med bra screens på guardspelarna och fick både skott och layups. Jag trodde att man äntligen hade lärt sig för det såg snyggt ut och välplanerat, men när Makedonien spelade zon i hela andra halvlek då var helt plötsligt allt bortglömt eftersom Sverige inte fick något att stämma. Sverige som var så starka och kaxiga i paus fick efter tre treor från Makedonien rådjursögon.

Sverige är i och med resultaten mot Israel och Makedonien i det närmaste helt klara för EM 2021.

Nästa utmaning bli OS kvalet i februari. Vad jag förstår så skall 10 lag till OS och Japan och USA är redan klara. Sverige skall placeras i en av fyra grupper med 4 lag och från dessa grupper går Japan och USA plus 8 lag vidare. Det är bara att önska att Sverige hamnar i samma grupp som någon av Mozambique, Puerto Rico eller Breat Britain. Då finns det en stor chans till OS. Alla övriga lag är riktigt bra och blir mycket svåra att besegra.

Landslagsspelaren Satou Sabbaly, 190 cm, 21 år från Tyskland är en av mina nya favoriter. Teknik som en playmaker och skott som en 3 point sniper. Bombsäker vid straffkastlinjen. Snacka om framtidsspelare.

Jämtland har hittat en crowdpleaser i Gordon. Bra värvning igen. Wagenius och Gehrke har bra koll men de har också bra med deg och då är det ”lättare att baka”.

Burgett i BC Luleå var ingen hit på sportredaktionen i Luleå att döma av nsd.se. De hade definitivt önskat sig en Gordon. Jag tror att Öqvist söker efter duktiga basket arbetare runt sina stjärnor för att undvika problem med egot och här har han kanske träffat rätt. Det finns säkert en avbrottsklausul i kontraktet.

Djurgårdens Oleika var riktigt svag i första halvlek borta mot Jämtland. I halvtid satt han mitt på plan och stretchade i tio minuter . Hade han missat uppvärmningen ? Andra halvlek var lite bättre men bara lite. Jag fattar inte vad Barton håller på med. Han borde väl ha kunskaper så att det räcker till och blir över. Kanske orkar han inte längre vara den pådrivare som en headcoach måste vara för att få igång ett elitlag.

I kväll spelar BSKT borta mot Borås som senast torskade mot Köping…….för andra gången. Det syntes tydligt i TV sändningen att coach Svensson var rasande efter förlusten. Kanske har han kört ”skiten ur laget” efter det så att de inte orkar springa och skjuta som vanligt hemma idag. Drömma om det kan man ju i alla fall.

BSKT`s chanser finns om man vågar pressa och jaga och spela riktigt tufft. Om man kan få till en attackmatch i högt tempo. Du kanske tycker att det låter galet med tanke på att Borås ofta är som bäst om de får en tempomatch. Jag tror inte BSKT har en chans om de satsar på gåbasket.

Godmiddag