Ingen panik BSKT men börja med att vinna hemma på fredag

Söndag 10 november, 2019

Jag kölhalade BSKT hårt efter matchen mot BC Luleå. Några tycker säkert att det var alldeles för hårt. Andra tycker att det var befogat och jättebra att kritik kommer fram. Det är ju inte bara jag som sitter uppe på läktaren och vrider mig och mår illa när det basketlag som jag håller på uppträder svagt och spelar illa.

Jag är övertygad om att även ledningen för BSKT har sett problemen och vidtager de åtgärder som man kan vidta utan att dela ut ”silkessnören”. De som är bakom lagbygget och ledningen av föreningen har många års erfarenhet av både herr och dam elitbasket dessutom sitter flera av dem i ledningen för företag och är van att fatta svåra beslut och van att styra upp verksamheten.

Jag tror att vi som håller alla tummar för laget redan kommande fredag hemma mot Norrköping kommer att få se ”andra bullar” när det gäller inställning till matchen och matchningen av laget.

Om ingenting händer utan det levereras samma mellanmjölksinställning igen då kommer HOOPS inte att spara på krutet. Jag förväntar mig att professionella basketspelare oavsett om de tjänar minimi eller max lön skall göra sitt bästa de få minuter som de arbetar under en arbetsvecka. Om spelarna är lata eller inte följer direktiven då är det exit direkt om kontrakt och ekonomi tillåter det. Om inte då måste man tala allvar med berörda spelare.

A och O kommer återigen att bli starten av matchen. Det går inte att hamna i uppförsbacke på hemmaplan hela tiden. Mitt mantra är återigen att någon eller något måste få igång laget så att de är redo när bollen kastas upp i luften. Om coacherna tror att det räcker med att tro att spelarna är professionella och redo då tror man fel.

Resultatmässigt har BSKT bara två segrar på åtta omgångar men med en titt i tabellen så är det ingen katastrof med tanka på att det faktiskt är fem lag som ligger på samma nivå. Om BSKT hade slagit Jämtland då hade laget legat sexa. Med detta i bakhuvudet så blir de två små förlusterna mot Södertälje och Jämtland som man slarvade bort eller tappade bort mot starka hemmaspurter kostsamma i slutändan. Hur kostsamma vet vi inte nu. Det finns dock goda möjligheter till att kompensera några missar bara laget kan prestera på topp lite längre under matcherna.

En vinst mot Norrköping hemma på fredag skulle betyda oerhört mycket för laget och för självförtroendet så det är bara att hoppas att laget får med sig sin trogna skara på 4-500, som fortfarande kommer trots att BSKT har svikit för mycket på hemmaplan hittills i år.

Läser i NSD.se två gånger den senaste veckan att ”stjärnan får lämna”………frågan är bara varför man skriver stjärnan när det precis har visat sig att det inte var ngn stjärna i klubben ögon.

Vad det gäller Okockyte så kan jag tycka att man i LBBK visade upp en svaghet i scoutingen och rekryteringsförmågan när man värvade henne. Det borde vara välkänt hur Santa spelar basket efter tiden i Sverige och hennes många landslagsuppdrag. Hon är en attackspelare och inte en gående och backande strukturspelare, dessutom finns inget defensivt försvarsspel i hennes DNA.

Hiedeman levererar höga siffror i match efter match men det gör hon på högklassiga individuella prestationer. Hon är faktiskt en liknande spelare som Okockyte men mycket mer atletisk. Jag skrev tidigt i höstas att jag var tveksam till om hon är rätt spelare för Sandbergs sätt att spela och det är jag fortfarande men framtiden får utvisa om jag hade fel.

Noterade du att publiksiffran i Luleå sades vara 821 alltså bara hälften av vad som bara legio. Antingen så var det ett gigantisk publiktapp av någon anledning eller äntligen en korrekt siffra.

Rekordet i publikbluff var det i torsdags då UFC spelade kvalmatch. Den officiella siffran var nästan 2800 men sanningen var något helt annat.

72 – 82 var inte smickrande siffror för A3 i bortamatchen i Cupen mot RIG Luleå.

Börja blåsa på förning NU