Snålblåst i Jämtland

Torsdag 3 oktober, 2019

Östersund dam har bestämt sig för att skicka hem Stewart och de har gjort exakt som jag gjorde för tio år sedan nämligen plockat in en ny spelare innan den som får gå har lämnat staden och klubben.

Det som hände i Umeå Comets efter det var typiskt. Den spelare som skulle få åka hem klev fram och presterade stor basket i två matcher och beslutat att skicka hem henne blev riktigt svårt.

Jag gjorde troligtvis det rätta eftersom jag skickade hem tryout spelaren i stället behöll den ursprungliga, som fortsatte att spela bra och i slutet på säsongen höll oss kvar i damligan. Allt var känslosamt och tufft men nödvändigt. Spelaren som höll på att få sparken presterade i ren ilska men det gynnade laget i slutändan.

Tryout åkte hme mycket besviken men spelaren är idag 31 år gammal och välavlönat proffs i en turkisk klubb i högsta ligan. Hennes karriär har varit fantastisk trots att hon inte fick vara kvar i Umeå.

Gehrke i Jämtland snackar om tufft program och energibrist och fyra matcher på åtta dagar i op.se efter förlusten mot Nässjö, men varför gnälla om det. Det är ju han själv som har planerat programmet och matchen mot Pyrintö och cup matchen mot BSKT kunde de spela med bänken i stora delar av matchen.

En oväntad bortförklaring av Gehrke som tydligen är pressad nu efter det virriga spelet borta mot Djurgården, Dawson skadan och två inledande förluster som med stor sannolikhet blir tre eftersom BC Luleå kommer på besök kommande helg.

Media kraxade till direkt på presskonferensen och Gehrke reagerade med att kalla det för ”ren dynga”. Det kan bli ett turbulent år om inte frågetecknen rätas ut. Förväntningarna på Jämtland är skyhöga i Östersund.

Krönikören Andersson på op.se följer upp med en tuff kapning av årets Jämtland och uppmanar laget att sänka målsättningen och nöja sig med ”att gå till slutspel”. Blir intressant att se hur det hela utvecklar sig. Har jag helt fel som tyckte att Jämtland såg väldigt intressanta ut. De spelade riktigt bra basket när de var i Umeå 20-22 september men det är klart att tappet av Dawson är tungt men det finns spelare av kvalitet i mängder och Jämtland har deg. Om de hittar en fullvärdig ersättare med samma basket IQ då ordnar det sig. Jag tror fortfarande på semifinal för dem om de hittar rätt spelare.

BC Luleå proffsen var kliniska borta mot Nässjö med 60 av 83 poäng men vad hände med ”den starka bänken” Eliasson, Hansson, Kearney, Person, och startern Anderson som hade null poäng. Öqvist fick gå på 5-6 spelare för att vinna. Nässjö verkar starkare än någonsin.

Wetterbygden klarade av Norrköping och det genom att toppa laget med de 5-6 bästa spelarna. Norrköping matchade annorlunda. Bara Schüberg på 30+ minuter i övrigt spridda skurar och inte som i matchen mot BSKT med toppning på 5-6 spelare.

Godmiddag