Inget miljötänk bakom presskonferenserna inom sportens värld

Torsdag 19 september, 2019

Har inte SBBF insett att det är dags för hållbarhet och miljötänk även när det gäller presskonferensen när det gäller starten av basketligorna. Numera genomförs videokonferenser mellan forskare över hela världen i stället för flygresor fram och tillbaka över Atlanten. Jag hoppas att det var sista gången som coacher och spelare måste åka till Stockholm för presskonferens mitt under slutfasen i förberedelserna inför ligastarten nästa vecka.

SVT, TT, Sportradion, Aftonbladet och Expressen var på plats. Det kanske var bra att presentera förbundskaptenen samma dag som BLD hade presskonferens. Men det var inte genomtänkt att presentera honom just innan coacherna för BLD fick hålla sina anföranden om sina lag och målsättning inför starten.

Crespi och Zahui fick inleda men när de var klara inne på presskonferensen gick de ut i foajen och i princip all media följde efter och lämnade lokalen för att intervjua den nye förbundskaptenen och Zahui vilket inte var så kul kan jag tycka. Nu fick coacherna prat inför varandra och sina spelare.

Jag hade valt en helt separat presskonferens för förbundskaptenen med enbart focus på honom.

I stället för en presskonferens inför starten av BLD bidde det i stort sett bara info om Crespi och Zahui i riksmedia. Jag tycker att man borde sprida ut positiva nyheter i stället för att klumpa ihop allt till en pyttipanna, då får vi mindre media i stället.

När jag ändå är på gnällhumör så kan jsg inte låta bli att hänga upp mig på BSKT:s bortamatch mot BC Luleå på onsdagen. För det första så spelade BSKT Svenska Cupen i Luleå i söndags. För det andra var det BC Luleås tur att återgälda BSKT:s senaste två års resor till Luleå med en resa till Umeå, men det ställer de inte upp på. Dessutom kom matchen fel i planeringen eftersom BSKT har match mot Pyrintö på lördag och Jämtland på söndag. Fyra matcher på åtta dagar är inte optimalt.

Till råga på allt så åkte man mot Luleå utan speldräkter och sjukvårdsväskan. Jag vet inte på vems ansvar sådant ligger men jag tycker att det är så pinsamt oprofessionellt att inte ha en rutin eller en checklist där man alltid kollar av att allt är i ordning innan man åker iväg.

Den vanliga ursäkten är att den mänskliga faktorn var framme igen men det finns inte utrymme för sådant på den här nivån. Nu fick tydligen BSKT bara 10 minuter uppvärmning eftersom man stafettkörde dräkterna från Umeå innan det var dags för matchstart maxlöpningar. Det är inte konstigt att det blev 34- 7 i den första perioden. Skaderisken är överhängande en sån här gång och jag skulle tro att ett flertal av de som är professionella medvetet tog den första perioden som en uppvärmningsperiod. Det var trots allt en simpel träningsmatch.

BC Luleå framstod som helt överlägsna och någon tyckte att BSKT borde träna lite mer. Jag är ganska övertygad om att BC Luleå inte vinner alla fyra matcherna mot BSKT i år. BSKT har tränat på väldigt bra i höst och jag har en känsla av att många i truppen är rätt slitna och att matchen och förloppet var lite symptomatisk. Förhoppningsvis finns det kraft att sätta emot tuffa finnar på lördag i alla fall.

Som ren kuriosa kan jag inte låta bli att reagera över att BSKT coachen också verkar vara präglad av hockeysporten efter uttalandet ”Kämpade bra men på fel puckar” och A3 klubbdirektören som sade ”Den pucken kan Luleå ha”. Visst spelar vi med bollar.

Godmiddag