Blir Williams den sista pusselbiten eller blir det exit för någon innan julskinkan ?

Fredag 20 september, 2019

Idag landar BSKT:s senast tillskott. Han heter Rodney Williams med Drexler Univerity som bakgrund. Han är 201 cm, extremt spänstig och atletisk. Kanske har BSKT hittat rätt med honom. 

Highlights filmerna är imponerande  men jag säger som vanligt . Visa vad du har att komma med. Passar du in i spelstilen. 

Har du tänkt på att A3 i år verkar vara underdogs. Ingen verkar tro på dem som vinnare. Laget har 6-7 spelare kvar från i fjol och har hittills fyllt på med hyfsade spelare men man saknar helt klart en ersättare för Degbeon och Mershon. Ligalagen verkar inte tycka att Pelander fyller luckan efter Degbeon. Mershon var en utpräglad skytt men även en smart defensiv spelare och en sådan lyser med sin frånvaro just nu.

Enjebo har pitchat att han kommer att använda Brown som skytt. Det låter bra man frågan är om hon är en skytt. I mina ögon är hon en kreatör som kan spela en mot en mot de flesta och då helst i hög fart.

KFUM Umeås div 2 tjejer åker till Stockholm i helgen för träningsmatcher mot AIK, Norrort och Huddinge. Om det är div 1 lagen de möter så har de har valt väldigt svårt motstånd så det blir riktigt tufft för dem.

Alla de bästa spelarna brukar vilja spela i Europa och i Euroleague det gäller både på herr och damsidan men inte Zahui. Hon väljer av allt att döma i stället att bli fixstjärna och pengarna i Kina. Hon har inte imponerat i Euroleague under de senaste åren så jag antar att prislappen har gått ner avsevärt och då är det passande att dra till China.

”Kom och testa världens roligaste sport” skriver handbollsfolket i en annons i dagens lokaltidningar där de vänder sig till folket och inbjuder till deltagande. Ett berömvärt initiativ med annonsen men lite ödmjukhet skulle vara klädsamt i bedömningen av sin egen sport.

Jag har tidigare i HOOPS berört handbollsundret i Sverige. De är väldigt duktiga internationellt och man har under många år radat upp stora framgångar men jag tycker mig se en tydlig stagnation. Vi får se om jag får rätt i det.

Jag är nästan allätare när det gäller sport så jag tittar då och då på matcher i Sportkanalen i den svenska handbollsligan och då både på herr och damligan som har det för mig märkliga namnet SHE. En del matcher är riktigt bra men många är riktigt dåliga. Det jag alltid förvånas över det är att domarna dömer i kortbyxor och att de dessutom oftast är rejält överviktiga. Det ser inte professionellt ut och passar inte in i en elitliga.

Tänk om lokaltidningarna skulle lyfta fram basketsporten på liknande sätt som man lyfter fram och sponsrar B-löven. Jag är 100% säker på att hallen skulle fyllas till sista plats åtminstone vid herrmatcherna. Tyvärr skulle dammatcherna inte locka särskilt många fler åskådare.

Har både läst och lyssnat på vad den nya sportchefen i B-löven mister Kenttä säger. Han verkar ha fötterna på jorden liksom de flesta från Tornedalen har och dessutom har han det som jag anser vara så viktigt nämligen det sunda förnuftet och det kommer man långt på. Det blir spännande om jag i år får börja kalla laget för A-löven i stället för B-löven.

Anfall är bästa försvar sade Kenttä i videointervjun. Var det en felsägning eller menar han det Om han menar det då kanske jag börjar gå på hockey igen för det har alltid varit min devis. Det gör inget om motståndarna gör 102 poäng bara mitt lag gör 103.

Snälla, missa inte Benny Karlssons krönika i dagens vk.se. Den är så otroligt pricksäker så att jag tror att jag måste ta en sväng till Rådhustorget i helgen och kolla på dumheterna.

Godmiddag